Veggen bak disken er dekket av et tre ganger to meter stort Alanzinho-portrett. Butikkreolene er fulle av drakter med nummer 25 på ryggen.

Den lille brasilianeren har satt sitt preg på Stabækbutikken.

— Alanzinho-draktene har solgt veldig bra. Hans navn og nummer er det vi trykker desidert flest av, sier Helga Seterkleiv i Stabækbutikken.

Butikken åpnet i Bekkestua sentrum samme dag som Stabæk sikret seriemesterskapet. Og salget har gått strykende.

— Og spesielt er Alanzinho-effektene populære blant de yngste supporterne, forteller Martin Sandelius og kikker opp på Alan-portrettet på veggen.

— Vi hadde planer om å bytte ut Alan-bildet, men et bilde av hele laget som feirer seriemsterskapet, sier han og forsøker å få frem et smil.

(Artikkelen fortsetter)

TOMT. Stabækbutikken var som resten av Bekkestua tirsdag morgen. Tom. (Foto: Lars Johnsen)

— Det er bare trist, men det måtte vel skje, skyter Helga inn.

Kunstgresset på Stabæks nye treningsfelt ved Nadderud stadion lyser står der grønt og tomt. Spillerne har fått treningsfri før avreise til La Manga. En gravemaskin står stille, mens to arbeidere i oransje arbeidsklær tar seg en pause fra jobbingen på anlegget. De henger på gjerdet og skuer ut over snødekket Nadderud-matte. Lekegrinda til Alanzinho.

Der "Lillemann" fra Rio de Janeiro gjorde oransje Sunnøringen så svimle at de skulle ønske de var romsdalinger.

(Artikkelen fortsetter)

Inne i garderoben gjøres det klart til La Manga-tur. Altmuligmann Jon Arebø pakker. 10 kolli på 32 kilo skal med til Spania.

— Det er et enormt tap for Stabæk og norsk fotball som helhet, mener han.

Men i Stabæk-miljøet er det "no hard feelings" mot det lille brassen.

- Nei, vi unner Alan dette. Det er trist og mye av seriegullet kan tilskrives ham. Vi får ikke noen ny Alan.

Langs veggen på vei ut på banen har de malt navnene på Stabæks gulllag - om ikke ikke i gullskrift, så i hvert fall i blått. Blant dem: Alan, Veigar, Daniel og Somen. De fire store Stabæk-profiler.

— Nå håper vi Daniel skriver under.

(Artikkelen fortsetter)

I FORM. Thomas Rogne (t.v.) tør ikke si om han får plass på laget i år. Han vil først komme seg i form, etter skadeplager i 2008. Her med Jon Arebø og Harald Pettersen.

Bare Thomas Rogne er å treffe av spillerne. Sammen med Arebø og Stabæk-garderobens grand old man, Harald Pettersen, gjør han seg klar for tur til sydligere breddegrader.

— En attraksjon blir borte. En artist. Nå får vi håpe på nye profiler. Alan fortjener sjansen i Tyrkia , mener den lokale 18-åringen med fortid i Lommedalen IL og Bærum SK.

På Stabæk-kontoret er det tomt for alle med sportslig ansvar. Nesten like tomt som lokalet i seg selv. Administrasjonen er på flyttefot til Stabæks nye arena på Fornebu.

— Jan Jönsson er ikke her. Einar Schultz og Tom Schelvan er på hjem fra Tyskland. Lars Bohinen er i Mexico, forteller resepsjonisten som slettes ikke vil bli avbildet i avisen.

Artisten fra Sør-Amerika vil bli savnet på kontoret.

- Vi på "gølvet", vi synes det er forferdelig leit at Alan er solgt , sier hun.