– Skal du til Tyrkia?

– Ja, svarer Alanzinho, smiler og rekker en kjapp håndhils med kameraten han tilfeldigvis møter på Gardermoen.

– Hils vennene mine og si at jeg kommer tilbake, er det siste brassen rekker å si før han haster av gårde til innsjekkingsskranken.

BILDEGALLERI: Alanzinhos tid i Stabæk

To minutter senere er det en tydelig lettet Alanzinho som står med flybillettene i hånda på vei gjennom sikkerhetskontrollen. Han har ikke sovet på nærmere to døgn, men endelig kan Alanzinho slappe av.

DEBATT: Vil du savne Alanzinho?

Veldig glad

For i natt ble Stabæk og Trabzonspor enige om overgangsbetingelsene for et salg av ballmagikeren.

Derfor var det ikke rart at det var en lykkelig brasse som stresset rundt på Gardermoen tirsdag morgen, sammen med sin tolk Morten Hennie, da Aftenposten.no møtte ham.

– Jeg er veldig glad for at dette nå går i orden. Når man vil en ting, så er det klart man blir glad når det løser seg, sier strålende fornøyd Alanzinho til Aftenposten.no.

Like etter midnatt fikk Alanzinho beskjed om at Stabæk var enig med den tyrkiske toppklubben om en overgang, ifølge Dagbladet.no, verdt 36 millioner kroner.

Alanzinhos personlige kontrakt skal etter rapportene være på fire år, og gi ballkunstneren ti millioner kroner årlig.

– Det er et godt tilbud både for meg og Stabæk, er alt Alanzinho selv har å si om de økonomiske betingelsene.

Mistet første fly

Stabæk-stjernen er nå på vei til Tyrkia for å gjennomgå den medisinske testen og skrive under kontrakten. Men det var ikke bare enkelt å forlate Norge.

Først skulle de to hatt fly til München klokken halv åtte for å møte Alanzinhos agent og representanter for de to klubbene i den tyske delstatshovedstaden. På grunn av billettrøbbel mistet de flyet.

Dermed bar det mot mange timers venting for Alanzinho og Morten Hennie, før Alanzinho fikk kontrabeskjed fra sin agent om at han hadde ordnet et tidligere fly.

Like før de skulle sjekke inn på sitt nye fly til München fikk Alanzinho kontrabeskjed igjen. Nå var ruta gjort om, og de skulle fly til Billund i stedet.

Dermed føk Alanzinho og hans agent som en sprettball mellom innsjekkingskøene på Gardermoen, før de i all hast fikk kommet om bord på flyet til Danmark bare sekunder før gaten stengte.

DEBATT: Vil du savne Alanzinho?