–Jeg er ikke helt stresset, men det begynner å haste litt...

Jan Jönsson erkjente i går kveld at han var i ferd med å miste enda en nøkkelmann, da overgangssagaen rundt klubbens brasilianske gullkalv så ut til å få sin endelige slutt.

BILDEGALLERI: Alanzinhos tid i Stabæk

Det som søndag kveld virket fullstendig fastlåst hadde snudd ett døgn senere. Sent i går kveld møtte Stabæk-lederne Einar Schultz og Tom Schelvan representanter for Trabzonspor i München.

I løpet av dagen hadde Stabæk fått muntlige bankgarantier fra tyrkerne og partene kunne fullføre 40-millionersovergangen for Alanzinho.

Mistet stjerner

Hjemme i Norge satt Stabæks trener og fulgte utviklingen. Før jul mistet han Veigar Pall Gunnarsson til franske Nancy. I dag reiser trolig Alanzinho til Tyrkia for å fullføre kontraktsforhandlingene. Begge blant de viktigste bidragsyterne da bæringene i fjor kunne juble for klubbens første seriegull.

–Er det mulig å erstatte Alanzinho?

–Det blir ikke lett å finne en kopi, en som er helt lik Alanzinho. Men vi har vært forberedt på at ting kunne skje og har allerede kartlagt en del. Nå må vi intensivere den jobben, sier Jönsson, vel vitende om at han står overfor en real utfordring med å bygge opp nye angrepsrelasjoner når to av fjorårets viktigste kort er borte 46 dager før seriestart.

–Det kan selvfølgelig ta litt tid å få inn nye spillere. Helt nytt blir det likevel ikke, fortsatt har vi ryggradden av laget intakt og troppen er sterk. Men det er klart at både Alan og Veigar har betydd mye for oss.

Ønsket ett år til

Den regjerende seriemesteren har flyttet til storstue på Fornebu og hadde hatt god bruk for Alanzinhos fotballtrolldom for å fylle opp tribunene. Eliteseriens største entertainer ville også vært viktig i kommende sommers mesterligakvalifisering.

Jönsson har stor forståelse for at nøkkelspillere søker nye ligaer og andre utfordringer.

–Men jeg hadde helst sett at Alan ble her i ett år til. Vi ønsket jo å bygge mye av spillet rundt ham i den nye arenaen. Men du kan ikke få alt du peker på og mye handler om timing i fotball.

–Å finne en kopi av Alanzinho før seriestart vil være som å tro på julenissen?

–Det kan så være, vi får se. Men å finne en så god spiller, som har så god venstrefot og attpåtil er brasiliansk – det kan være vanskelig, sier Jönsson, som brukte over ett år med Alanzinho før brassen var moden for den norske fotballkulturen.

Fakta: TRABZONSPOR

STIFTET: 1967. LAND: Tyrkisk fotballklubb i nasjonens som spiller i nasjonens øverste liga – Süper Lig.

HJEMMEBANE: Huseyin Avni Aker Stadium, 19649 tilskuere i kapasitet.

MERITTER: Seriemester seks ganger, sist gang i 1983-84.