ORKDAL (Adressa.no): Et forsterket Rosenborg 2, med blant andre nysigneringene Yann-Erik de Lanlay, Johan Lædre Bjørdal og Magnus Stamnestrø i startelleveren, spilte 3-3 mot Nils Arne Eggen sitt Orkla onsdag kveld.

Se hva Nils Arne Eggen sa etter kampen i videovinduet over!

Toppspillerutvikler Trond Henriksen (fra venstre), hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye var alle på plass for å se Rosenborg 2 spille i Orkdal onsdag kveld. Foto: Morten Antonsen

De Lanlay noterte seg også for scoring tidlig i oppgjøret, før han måtte ut med en hamstringskade etter 25 minutter. Skaden skal ikke være alvorlig og han kan rekke kampen mot Sandefjord på søndag.— Jeg kjente at det var en slags krampe i hamstringen, men det går fort over. Jeg fikk beskjed om at hvis jeg kjente noe, så skulle jeg si fra med en gang. Jeg gikk av for å være på den sikre siden, sier de Lanlay til adressa.no.

Bruttern fornøyd

På tribunen satt hovedtrener Kåre Ingebrigtsen, som var godt fornøyd med det han så av kjøpene de har gjort i sommer.

— Nysigneringene gjorde det veldig bra. Ikke minst fikk de en time fotball (bortsett fra de Lanlay, journ.anm) og kommet i gang i Rosenborg-drakt, så er det større oppgaver som venter dem fremover, sier Ingebrigtsen.

Spesielt de Lanlay markerte seg godt før han ble byttet ut. Vingen ble offisielt klar etter overgangen fra Viking på mandagog viste at han har formen inne.

Allerede etter 30 sekunder hadde han muligheten til å gi RBK ledelsen da han ble spilt gjennom i bakrom, men forsøket ble stoppet av keeper. Kun noen minutter senere overlistet han Orklas sisteskanse og ga Rosenborg ledelsen da han pirket ballen i mål. Vingen hadde også et skudd i stolpen.

— Det var sinnssykt kjekt å ta på seg Rosenborg-drakten og spille kamp igjen. Jeg følte vi spilte god fotball og skapte mye. Jeg kunne hatt et par mål til, men er fornøyd med det ene. Det var en fin start på Rosenborg-karrieren, sier 23-åringen.

Godt å komme i gang

Lædre Bjørdal, som var kaptein for dagen, vant flere dueller i midtforsvaret og dirigerte og tok styringen bak i forsvaret. Stamnestrø viste gode tendenser i perioder, uten å påvirke spillet nevneverdig. Han var likevel mye involvert takket være sin store løpskraft.

— Resultatmessig var det ikke all verden. Det var heller ikke spesielt bra for min egen del i dag, men det var godt å komme i gangog kjenne på hvordan posisjonener, sier Stamnestrø, som skryter av Lædre Bjørdals innsats:

— Johan er autoritær og en sjef utpå der og kan fort bli veldig bra for Rosenborg utover.

Stamnestrø håper å få den offisielle debuten forførstelaget i søndagens kamp mot Sandefjord.

— Jeg må først og fremst få sjansen, ta det steg for steg og håpe på mye spilletid, sier den tidligere Kristiansund-spilleren om sin egen rolle utover høsten.