Orkla-Rosenborg 2 3-3

ORKDAL (adressa.no): Nysigneringene Johan Lædre Bjørdal, Magnus Stamnestrø og Yann-Erik de Lanlay var alle i startelleveren da et forsterket Rosenborg 2 møtte Nils Arne Eggens Orkla onsdag kveld.

De Lanlay måtte ut med en liten skade i hamstringen eter 25 minutter, men var veldig god i åpningen og scoret alene mot keeper etter 10 minutter. Han kunne også hatt både en og to scoringer til.

Yann-Erik de Lanlaygikk ut med skade i sin første Rosenborg-kamp. Her fra da han ble presentert som RBK-spiller. Foto: Morten Antonsen

— Det er ikke noe alvorlig, men vi ble enige om at vi skulle gå av hvis jeg merket noe som helst. Jeg tror jeg kan være klar mot Sandefjord på søndag, sier de Lanlay. Se hva Nils Arne Eggen sa etter kampen i videovinduet over!

Lædre Bjørdal tok styringen og var sjef i forsvaret, men klarte ikke å hindre at Orkla scoret to mål mens han var på banen. På midtbanen viste Magnus Stamnestrø gode tendenser i perioder, uten å påvirke spillet nevneverdig mye.

Drømmeåpning

De Lanlay fikk en kjempemulighet før det var spilt et halvt minutt. Lædre Bjørdal spilte opp bakfra og etter fine kombinasjoner mellom to RBKere, ble de Lanlay spilt gjennom i bakrom. Alene mot keeper prøvde han å løfte ballen over keeper, men Orklas sisteskanse fikk blokkert.

Den tidligere Viking-spilleren var enda nærmere sju minutter senere. Vingen tok ned et innlegg fra høyre og smalt til i utsiden av stolpen fra ti meter.

Tre minutter senere lyktes de Lanlay. Nok en gang kom han seg gjennom i bakrom og under press fra både forsvaret og keeper fikk han pirket ballen forbi og i mål til 1-0. Orkla var farlig frempå like etter scoringen med et godt langskudd, men ble stoppet av RBKs nye tredjekeeper Julian Faye Lund. Etter 17 minutter kunne Lund imidlertid gjøre lite for å hindre utligning. Et innlegg ble headet rett i bena til Joachim Elshaug av en Rosenborg-forsvarer og Elshaug viste ingen nåde. Spissen viste ingen nåde og smalt ballen i nettaket og 1-1. ## Ut med skade

Kampen svingte frem og tilbake etter utligningen, med noen småsjanser til begge lag. Stamnestrø viste at han har et fint driv da han etter halvspilt første omgang løp oppover midten og la ut til Mathias Hjelle på høyrekanten, men Hjelles skudd gikk rett på keeper.

Her er Yann-Erik de Lanlay i aksjon i kampen mot Orkla. Minutter senere ble RBKs nye ving byttet ut. Foto: Morten Antonsen

De Lanlay fikk en ny sjanse like etter, før han måtte ut med en skade etter 25 minutter. 23-åringen merket litt ubehag i hamstringen og tok ingen sjanser.Orkla gikk opp til 2-1 med et hardt og godt skudd fra Håkon Sanden to minutter senere og tok over mer av initiativet etter de Lanlays bytte. Hjemmelaget hadde blant annet et skudd i stolpen og et par forsøk som Faye Lund stoppet med gode redninger.

Mange scoringer

Andre omgang startet med høyt tempo, men få sjanser. Rosenborg byttet ni spillere etter en time og innbytterne viste seg frem. Kun fem minutter senere satte Erik Nordengen inn 2-2-scoringen med en lekker avslutning fra skrått hold.

18 minutter før slutt sto Glenn Walker for kampens store prestasjon da han ga RBK 3-2-ledelse. Han driblet seg forbi både tre og fire motstandere, før han plasserte ballen enkelt i hjørnet.

Ole Solbakken hadde alle tiders mulighet til å punktere kampen da han vendte bort Orklas-keeper noen minutter senere, men på nesten åpent mål traff han kun stolpen. På returen fikk Nordengen en ny mulighet, men ble stoppet av keeper.

Det så ut til å gå mot RBK-seier, men så slo Orkla til med et praktangrep. Nils Arne Eggens menn avanserte langs høyresiden og Emil Lynum slo en lekker pasning inn til Joachim Elshaug, som upresset trillet inn 3-3. Orkla presset på i sluttminuttene, uten resultat. Dermed endte det 3-3.