Se pressekonferansen i videovinduet over.

Yann-Erik de Lanlay ble mandag kveld presentert som Rosenborgs nye spiller.

Den 23 år gamle kantspilleren, som kommer til klubben fra Viking, var tidligere på dagen på plass på treningsfeltet og gjennomgikk den medisinske testen. Han er den tredje spilleren Rosenborg signerer denne sommeren.

Yann-Erik de Lanlay ble presentert som Rosenborg-spiller mandag. Foto: Morten Antonsen

Planen er nå at de Lanlay blir spilleklar til Rosenborgs kamp mot Sandefjord 26. juli. Han skal ha skrevet under en kontrakt som binder ham til RBK ut 2019-sesongen.

Vil hente hjem troféer

— Vi er veldig glad for å få dette til. Yann-Erik har vært sterkt ønsket lenge. Dette er et langsiktig prosjekt, og det var tydelig for oss at han vil vinne noe i Norge og være med oss med i Europa. Han er dedikert til å bygge opp Rosenborg igjen, og er klar fra dag én, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye

— Jeg er veldig glad for at vi har lykkes med å få Yann-Erik på plass i klubben. Han er en klasseving, og vil passe utrolig godt i vår spillestil. Jeg tror dette blir en fryktelig bra kombinasjon, sier hovedtrener Kåre Ingebrigtsen, som kjenner den tidligere Viking-spilleren godt fra sin tid i Stavanger-klubben.

Vil inn på førstelaget

23-åringen sier selv han er glad og stolt over å være klar for RBK.

Yann-Erik de Lanlay (midten) ble mandag presentert som Rosenborg-spiller. Med seg hadde han RBK-trener Kåre Ingebrigtsen (til venstre) og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye (til høyre). Foto: Morten Antonsen

— Rosenborg er Norges største klubb, og det å få spille foran en så fantastisk supportergjeng er jeg veldig fornøyd med, sier de Lanlay.Han legger til at han tror han vil utvikle seg til å bli en bedre fotballspiller etter klubbyttet, og beskriver første timene med laget som et møte med en fin gjeng. Nå håper han å etablere seg som et førstevalg.

— Jeg kommer til å gjøre alt som står i min makt for å komme inn på laget, sier de Lanlay.

Har vært ønsket lenge

Ingebrigtsen sier til Adresseavisen mandag kveld at spilleren vil forsterke laget både i kvalitet og bredde, og vil bidra med ferdigheter som høy fart og en god skuddfot.

— Slik som lagene spiller mot oss nå, så er det viktig at vi har flere slike, sier Ingebrigtsen, og sammenligner de Lanlay med spillertyper som Pål Helland.

Ingebrigtsen legger ikke skjul på at vingen har vært ønsket i klubben i lengre tid, og sier de Lanlay vil få en sentral rolle utover høsten.

— Jeg er absolutt ikke redd for å bruke Yann-Erik i en startoppstilling, sier treneren.