— Jeg har blitt tatt godt i mot av guttene, og av alle i og rundt klubben. Man kan merke vinnermentaliteten som henger i veggene her, og jeg er enormt glad for å være en del av denne klubben, sier Gudmundur Thorarinson.

Et femminutts innhopp på tampen borte mot Vålerenga er alt «Gudi» så langt har fått av spilletid etter overgangen fra danske Nordsjælland.

— Jeg har vært god

Men mot Åfjord på onsdag starter han. Og islendingen er ikke veldig beskjeden på egne vegne.

— Jeg skal bruke kampen mot Åfjord til å vise meg frem. Jeg vet at jeg har vært god på trening, og jeg føler meg veldig nærme laget. Med god innsats på trening og en porsjon tålmodighet vet jeg at jeg får sjansen. Når man vet man er god, kommer muligheten til slutt, sier han.

Klisjeen som gjelder

Som Sarpsborg-spiller fikk «Gudi» kjenne litt på norsk cupfeber. Sarpingene ledet til pause i semifinalen mot Odd, men raknet etter hvilen. Foran oppgjøret mot Åfjord, innrømmer han at han er blank på motstanderen.

— Jeg skal være så ærlig å si at jeg ikke vet så mye om Åfjord. Ikke vet jeg hvor det ligger heller. Men i de første rundene av cupen handler det ikke så mye om motstanderen. Vi må tenke på oss selv, og levere med god kvalitet og tempo i spillet. Det er en klisje – men nettopp derfor er det viktig. Med tempo og entusiasme vinner vi, sier han.

Positivt overrasket

Islendingen bor fortsatt på hotell, men er i ferd med å etablere seg. Og det i en by som har overrasket positivt.

— Jeg har funnet meg en leilighet, men har fortsatt ikke fått tingene mine fra Danmark. Jeg gleder meg til å komme i orden for meg selv. Jeg har vært litt rundt i byen og på Solsiden, og Trondheim er faktisk en nydelig by. Jeg er litt overrasket. Jeg hadde hørt fine ting om byen, men den er enda bedre enn jeg tenkte, sier han.

Butterns sannsynlige ellever mot Åfjord:

Londak – Svensson, Lædre Bjørdal, Skjelvik, Gersbach – Stamnestrø, Thorarinson, Solli – Rashani, Vilhjalmsson, Riski