TRONDHEIM (adressa.no): Han mente at AaFK gjorde en taktisk meget solid kamp. At han selv er på gang fysisk og fotballmessig. Og at en dommerfeil ødela stemningen foran det som skulle bli seks timer i buss hjem til Aalesund.

For aller første gang var John Arne Riise på Lerkendal. Opplevelsen ble «bare nesten».

— Det var en utrolig fin ramme rundt kampen, og bare artig at jeg og Pål André Helland fyrte opp litt i forkant. Kampen ble på vår side nesten taktisk perfekt utført, hvor RBK heller skulle komme til innlegg enn å få tre gjennom sentralt i banen. At Rosenborg scorer til slutt, er ikke ufortjent. Men jeg mener de aldri skulle hatt det frisparket som ender i mål. Det var en stor dommerfeil, sier Riise til adressa.no.

Sint i garderoben

35-åringen tenker på innsvingeren fra Pål André Helland, som endte hos en blodig Tore Reginiussen med brukket nese – som altså scoret etter en retur fra keeper Andreas Lie. Dommer Ken Henry Johnsen dømte RBK-frispark i duellen før mellom Helland og danske Mikkel Kirkeskov. Riise mener det skulle ha blitt dømt andre veien.

John Arne Riise var ikke fornøyd med måten tapet mot RBK kom på. Foto: Glen Musk

— Jeg er forbannet på dommeren og måten vi tapte på, og ga uttrykk for det i garderoben etter kampen, sier han.Og legger til:

— Samtidig var det mye positivt å ta med seg, også. Vi gjorde en taktisk god kamp.

Skulle spille en time

— Før kampen lurte Helland på din fysiske forfatning. Hva sier du selv?

— Jeg er positivt overrasket. Kroppen og beina blir bedre og bedre, og planen var at jeg skulle spille 60 minutter. Det ble 75. Jeg synes vi klarte å stenge bra gjennom midten, svarer han – som altså spilte sentral midtbane sammen med bror Bjørn Helge.

- Du sa før kampen at sideback Mikkel Kirkeskov skulle klare å stoppe Helland. Hvordan synes du det gikk?

— Jeg synes han hadde bra kontroll. Helland er kanskje Norges beste ving, så vi må akseptere at han får til noe av og til. Men Mikkel gjorde en strålende jobb, sier veteranen om det.

Før han tørt konkluderte:

— Så blir det strålende å sitte i buss i seks timer med et slikt tap i bagasjen, også…