Sjelden har jeg sett Viking fremstå mer som ett lag. Et lag der alle kjemper sammen og der ingen sluntrer unna arbeidsoppgavene sine. Steinthor Thorsteinsson hadde sin soleklart beste kamp for året. Jobbet knallhardt defensivt og skapte mye offensivt.

Hans Petter Jørgensen er svært fornøyd etter seieren. Foto: Lars Idar Waage

Nær utrangerte Makthar Thioune var fullstendig sjef på midtbanen. La ned mange kilometer og var god med ballen. Den litt anonyme Joackim Jørgensen var en bauta i midtforsvaret. God i duellene og bra med ballen når den var på bakken.

For noen redninger Iven Austbø hadde! Dette var kvelden da marginene også holdt med Viking. Det er likevel Iven som får en arm på skuddet fra Sander Svendsen slik at ballen går i tverrligger og over.

Backene var knallgode, Karol Mets kriget som en helt på midten og Suleiman Abdullahi var en trussel hele tiden. Alle var gode i går, men målscorerne fortjener litt ekstra skryt.

Samuel Adegbenro lekte med Martin Linnes i går kveld. Den gutten leker faktisk fotball. Måten han rolig legger ballen i mål fra nærmest død vinkel var øyeblikket som virkelig startet festen.

VIDEO: GJENOPPLEV VIKING-FESTEN:

Jon Dadi Bödvarsson fortjener en bøtte med skryt. Måten han har taklet sommerens overgangssaga på er intet mindre enn imponerende. Nå tror jeg alle forstår hvorfor Kaiserslautern vil ha islendingen. Mot slutten av første omgang lurer han midtstopperen sin og løper over halve banene med Molde-forsvarere halsende i hælene. Likevel beholder han roen og setter ballen bak keeper Linde.

Kaptein Indridi Sigurdsson var som vanlig sjef. To ganger tidligere sto han ved ballen når Viking hadde frispark. Begge gangene skjøt Danielsen uten å lykkes. Tredje gang er det kapteinens tur. Fra 17 meter skrur han ballen over muren, via tverrligger og i mål. Et mål Messi hadde nikket anerkjennende til!

Alle var gode i går, men alle ute på banen nevner publikum. Alle som var på Viking stadion fortjener like mye skryt som spillerne. Det var ikke fullt, men de som kom var av topp kvalitet. Takk til hver og en som bidro til at Viking nå er i semifinalen for første gang siden 2001. Drømmen til Kjell Jonevret er nær ved å gå i oppfyllelse. I en sesong der mye jobber mot Viking har han og Ian Burchnall skapt et lag med stor L. I går fikk de endelig den støtten laget fortjener og de svarte med å gi oss noen å drømme om denne høsten. Takk!

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Hvem vil du ha i semifinalen?