– Det er pinlig. I dag er vi så langt under pari som det er mulig å komme, sier Mattias Moström til Rbnett etter kampen.

– Er det ekstra surt å tape sånn i en så viktig kamp?

– Ja, det er derfor man blir så skuffet også. At det er mulig i en kvartfinale borte mot Viking med så mye folk... Nei, jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt jævlig, sier kantspilleren.

Personlige feil avgjorde igjen

Svensken var en av spillerne som ikke kom opp på normalt nivå på Viking stadion. Og som i mange av kampene den siste tiden så ble personlige feil direkte avgjørende at MFK slapp inn mål og tapte kampen.

Molde ble ydmyket av Viking i kvartfinalen av cupen. Foto: NTB scanpix

– Det er personlige feil over hele banen – både i forsvar og framme i angrep. Det er ikke bare én person sin feil, men det er hele laget som slurver, sier Moström. – Hvorfor er det sånn?

– Det er et bra spørsmål. Jeg syns vi har hatt det slik noen ganger i år. Hvorfor det vet jeg ikke. Det er vanskelig å sette fingeren på noe. Det kjennes ut som det er en sånn sesong. Vi må jobbe knallhardt for å vinne kamper, og vi må grave dypt for å få fram en trepoenger i eliteserien eller kanskje en seier i Europa League-kvaliken. Spiller vi sånn som dette i eliteserien eller Europa, så kommer vi til å bli pissa på og tape med 3-4 mål hver kamp, mener svensken.

Cupen kunne vært redningen

Laget ligger på sjetteplass i serien, og veien opp til medaljeplass er i ferd med å bli fryktelig lang. Derfor kunne en cupfinale og seier der reddet mye av æren denne sesongen for MFK – akkurat slik det var da MFK tok cupgull under Ole Gunnar Solskjær for to år siden. Også da presterte laget lenge svakt i serien.

– Vi har europacupkvalifiseringen og fortsatt mye å spille for i eliteserien igjen. Vi kan jobbe oss oppover der. Men denne kampen var likevel en av de viktigste for oss, sier Moström.

– For cupen kunne reddet mye av sesongen – slik som for to sesonger siden?

– Ja, nettopp. Kommer vi til cupfinalen og vinner den så er jo det fantastisk. Dette føles ikke bra, sier Moström.

Ligger i hodet

Molde har ennå ikke funnet fram til en permanent trenerløsning. Erling Moe har ledet laget i de to siste kampene, men Moström tror ikke spillerne påvirkes av klubbens situasjon.

– Det har jo ikke vart så lenge. Og alle kjenner jo Erling godt, så det er jo ikke noe nytt. Sånn sett så skal det ikke være noe problem, men jeg vet ikke. Kanskjer er det det uten at vi selv vet om det? Det er ingenting man merker på treningene. Der går det fort og vi har bra intensitet, sier han.

– Har det blitt en mental greie?

– Ja, det kan hende. Vi har hatt litt stolpe ut og vært udyktige hele sesongen egentlig, sier Moström.