Viking serverte snaue 8000 tilskuere festfotball og smadret Molde 3-0 i kvartfinalen i cupen onsdag kveld. Foto: NTB scanpix

Stavanger (Aftenbladet): I strålende solskinn og med godt oppmøte var det Molde som kom best i gang i kvartfinalen mellom Viking og Molde.Viking har ikke avansert videre fra kvartfinalene siden de gikk hele veien og slo Bryne 3-0 i finalen på Ullevaal i 2001, mens Molde stilte som regjerende NM-mester.

Allerede etter to minutter hadde gjestene hatt to avslutninger mot mål. Nærmest var Mohammed Elyounussi som fikk stå helt alene foran mål og heade etter et presist innlegg fra Knut Olav Rindarøy. Headingen gikk over.

Jevnet seg tidlig ut

Molde presset høyt og stresset Viking-forsvaret innledningsvis. Men etter fire minutter kontret Viking i god fart. Det endte med at Jon Dadi Bödvarsson kom til en fin sjanse, men skuddet ble blokkert inne i 16-meteren.

Etter dette jevnet oppgjøret seg mer ut, Viking kom til flere nesten-muligheter mot fjorårets dobbeltmester.

Omgangens største pipekonsert kom etter snaue 20 minutter. Tommy Høiland var frampå i et Molde-angrep, men kastet seg uten å bli tatt. Dommer Tore Hansen bare viftet angriperen opp igjen.

Viking utnyttet Molde-tabbe

Men så, så skulle det skje. Et langt oppspill mot Vikings Samuel Adegbenro ble skjermet inn mot keeper Andreas Linde av Martin Linnes. Det hele så rimelig ufarlig ut. Men de to krasjet og ballen traff brystet til keeperen.

Samuel Adegbenro takket, bukket og snappet opp ballen. Fra veldig skrå vinkel plasserte han ballen i åpent mål. 1-0 til Viking.

Selv om Molde yppet seg, var det Viking som helt klart hadde initiativet og virket farligst. Adegbenro og Suleiman Abdullahi kjørte tidvis karusell med de tregeste av Molde-forsvarerne.

Etter halvtimen kunne Viking doblet ledelsen, men Steinthor Thorsteinsson maktet ikke å løfte ballen over keeper da han kom alene mot keeper Linde.

Makhtar Thioune var god på Vikings midtbane i denne perioden. Han vant dueller, drev framover og serverte fine pasninger.

Overlegen kontring

Oppgjøret var 36 minutter gammelt da Jon Dadi Bödvarsson bestemte seg for å ydmyke Molde på det groveste. Han fikk ballen av Thioune på egen banehalvdel og lobbet den over det høytstående Molde-forsvaret.

Bödvarsson kom først på ballen og satte full fart mot Moldes mål. Selv om Viking-spissen førte ballen, var ikke Moldes Etzaz Hussain i nærheten av ta islendingen igjen.

Alene med keeper gjorde Bödvarsson ingen feil og satte ballen mellom beina på Andreas Linde. 2-0 til Viking.

Da dommeren blåste av til pause, reiste rundt 8000 betalende tilskuere seg spontant og trampeklappet laget av banen!

Og det fortjente virkelig spillerne etter en omgang hvor de viste offensiv glede, flott spill og et stort engasjement for å gjøre hverandre gode.

Eventyrlig mulighet

De første minuttene av 2. omgang viste at Viking verken hadde planer om å legge seg bakpå eller slippe Molde inn i kampen med et tidlig reduseringsmål.

Selv om Molde til en viss grad fikk ha ballen, var ikke Viking vanskelig å be de gangene muligheter for kontringer kom. Etter 57 minutter var Molde farlig frampå, men Iven Austbø strakk seg og fikk reddet skuddet fra Mohammed Elyounussi.

På returen kastet Ola Kamara seg i et forsøk på å skaffe seg straffespark.

Like etter var Steinthor Thorsteinsson frampå, men Linde fikk slått skuddet fra skrå vinkel ut til et hjørnespark ingen kommer til å huske.

Bare tre minutter etterpå hadde samme mann en eventyrlig mulighet til å sette inn 3-0. Kristoffer Haugen danset rundt Molde-spillerne i Messi-stil, men skuddet hans med feil fot ble blokkert. Thorsteinsson plukket opp ballen, men satte den like utenfor.

Molde nærmet seg

25 minutter før slutt ble det ampert på banen. Samuel Adegbenro herjet med Molde og var på vei igjennom før han ble klippet ned bakfra av Etzaz Hussain – som fikk gult kort.

Deretter oppsto det tumulter mellom flere spillere. Plutselig lå Vegard Forren på gresset og holdt seg til ansiktet. Dommeren ga Indridi Sigurdsson gult kort, uten at han forsto hvorfor.

I perioden etter nærmet Molde virkelig seg en redusering. Først reddet Iven Austbø et skudd fra Mattias Moström med beina. Like etter dundret innbytter Sander Svendsen ballen i tverrliggeren – via fingertuppene til Austbø.

Men det kunne se ut som om Viking hadde alle marginene på sin side, 10 minutter før slutt sto det nemlig 6-6 i sjanser.

Oj, oj, oj!

Ni minutter før slutt fikk også Vegard Forren gult kort. Viking spilte ballen inn i rommet bak stopperen – som tidlig skjønte at han ville få trøbbel i løpsduell mot Bödvarsson. Forren reiv Viking-spissen ned og fikk gult kort.

Bare sekunder senere fikk Viking frispark utenfor Moldes 16-meter. Indridi Sigurdsson hadde klare ambisjoner da han gjorde seg klar til å ta det: Viking-kapteinen banket frisparket rett i krysset! 3-0 til Viking og stadion eksploderte i glede.

Med det målet forsvant det som måtte være av spenning. Viking hadde gitt fjorårets dobbeltmester grisebank.

Knallhard jobbing, sprudlende fotball, flotte mål og akkurat passe med flaks sørget for at publikum gikk hjem et stort og stolt smil rundt munnen.

Klingende mynt i en slunken kasse ble det også. 7864 betalende tilskuere sørget for rundt 1 million kroner i inntekter for Viking.

Semifinalene trekkes og spilles 23-24. september. Dermed har Viking mulighet til å få hjemmekamp også i runden som avgjør hvilke lag som skal gjøre opp på Ullevaal 22. november.