Forsvaret sier seg nesten selv. Angrepsrekka har også funnet fasongen. På midtbanen er det derimot åpent.

Det er minst konkurranse i forsvarsfireren, særlig nå når AJ Soares er ute med skade. Offensivt finnes det mange kandidater, men Jonevret ser ut til å ha landet på kvartetten Adegbenro, Bödvarsson, Berisha og De Lanlay. De fungerte da også fint mot RBK med tre av dem på scoringslisten.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Mot Rosenborg valgte han duoen Joackim Jørgensen og Vidar Nisja som sentrale midtbanespillere.Det fungerte brukbart, men er det den beste kombinasjonen på midten? Hva gir den beste balansen?

Etter mitt syn har Viking fire midtbanespillere som likner litt for mye på hverandre. Thioune, Hoseth, Sverrisson og Nisja har alle sin styrke i det offensive spillet, men det skorter på det defensive fibre, tempo og frekvens.

Hoseth og Sverrisson er hovmester-typene som begge er kapable til å slå strålende gjennombruddspasninger. Hoseth viste senest i Stabæk sin klasse, men har slitt med småskader i oppkjøringsperioden. Det har også gjort at veteranen har spilt relativt lite i treningskampene.

Sverrisson beviste i fjor at han er en målfarlig spiller, men slet også med å tilvenne seg tempoet i Tippeligaen. I år bør han vise at han kan takle overgangen, og gjør han det er han en meget god spiller med et venstreben nesten i Hoseth-klasse.

Makthar Thioune er vel den spilleren som stiller lengst bak i køen. Senegaleseren varierer enormt mye, men de gode perioden har vært sjeldnere og sjeldnere. Han kan gjøre geniale ting, men jukser fryktelig i det defensive.

Vidar Nisja er poteten fra Vigrestad som alltid leverer scoringer. Noen sentral midtbanespiller har jeg aldri vurdert han som, men det var altså rollen Jonevret gav Nisja mot Rosenborg. Han kom greit fra oppgaven, men har han samme overblikk og pasningsfot som Hoseth og Sverrisson?

Joackim Jørgensen er det nærmeste Viking kommer en midtbaneterrier med frekvens og taklingsstyrke. Så lenge Andre Danielsen forblir i sin nye rolle som høyreback mener jeg at min navnebror Jørgensen bør ha den ene plassen sentralt på midten. I likhet med resten av laget varierte han voldsomt i fjor, men på sitt beste er han er klart valg sentralt på banen.

Dermed blir spørsmålet hvem som skal være hans partner på midtbanen. Jeg heller til Magne Hoseth eller Bjørn Daniel Sverrisson. Det er de to som har størst evne til å slå de avgjørende pasningene som kan åpne opp et kompakt forsvar.

Hva mener du? Hva er den beste kombinasjonen sentralt på midten?