Mål preger fotballkamper, heter det, og det stemte i dette tilfellet. Fram til Vidar Nisjas scoring var det jevnspilt, men utover i omgangen rullet Viking over et litt grettent og tafatt RBK. Viking var effektive i dag, men i perioder viser laget frem mye bra angrepsspill. I tillegg var de mørkeblå aggressive i presset, og vant ballen høyt oppe på banen gjentatte ganger.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Tre av fire offensive spillere kom på scoringslisten denne søndagskvelden. Det er mål som gjør godt for både Veton, Yanni og Adegbenro. Førstnevnte var veldig aktiv i dag. Jobbet hardt hele tiden og kriget som bare Veton kan. Det endte med håndgemeng da han havnet i klinsj med Pål Andrè Helland. Imitatoren fra RBK langet ut et knyttneveslag som kan gi kantspilleren problemer med NFF i ettertid. Yanni var også frisk, men mest lar jeg meg imponere av 19 år gamle Samuel Adegbenro. Unggutten er blodfersk i nytt land og ny liga, men han ser ut til å ta nivået med glans. Han fremviser fart, teknikk og en herlig uredd holdning. Adegbenro blir spennende.

Den største hodepinen

På midten valgte Jonevret duoen Jørgensen og Nisja. Et noe overraskende valg, og en duo som vel fungerte midt på treet. I annen omgang ble Jørgensen flyttet ned som stopper, og Sverrisson kom inn på midten. Det er her sentralt på banen jeg mener Viking har den største hodepinen. Det finnes flere kandidater, men ingen helt klare førstevalg. Hoseth, Thioune, Nisja og Sverrisson er gode fotballspillere, men jeg står på at vi mangler litt tempo og frekvens i den lagdelen.

Neste helgs treningskamp mot Start blir en amputert affære. Mange spillere vil være opptatt med landslagsspill. Det betyr at dagens kamp viste oss noe i nærheten av Jonevrets foretrukne elleve. Skal vi derfor tolke det som at Arild Østbø har vunnet keeperkampen med Iven Austbø?

Østbø sto uansett en god kamp helt til det gjensto rundt ti minutter. Scoringen til Per Verner Rønning burde vel strengt tatt Østbø tatt? Fram til det syntes jeg keeperen hadde gjort mye bra, og hadde også et par veldig gode redninger.

En seier mot RBK gjør godt for selvtilliten, og er bra for troen på Viking. Selv om bare drøyt 500 hadde tatt turen til stadion i dag tror jeg mange får med seg resultatet.

Når det er sagt: Sist gang vi slo Rosenborg foran sesongen var i 2012. Den gangen slo vi RBK 4-0. Resten av den våren ble slutten på Åge Hareides tid i Viking.

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Imponert over Adegbenro?