— FIFA kan i dag melde at generalsekretær Jerome Valcke er permittert og fritatt alle arbeidsoppgaver med umiddelbar virkning, skriver organisasjonen i en pressemelding på sine nettsider.

Videre skriver FIFA at de har blitt gjort oppmerksom på en rekke anklager mot Valcke, og at de har bedt om en etterforskning fra FIFAs etiske komité.

— Tre ganger markedsverdi

Ifølge den britiske storavisen The Guardian er Valcke anklaget for å ha solgt kampbilletter til VM-kamper i Brasil i 2014 over markedsverdi, for så å ha tatt ut penger selv.

Avisen skriver at anklagene kommer fra en konsulent i et firma som hadde en avtale med FIFA om å selge kampbilletter til mesterskapet, men som senere skal ha mistet avtalen. The Guardian hevder også å ha sett dokumenter som tyder på at Valcke kan ha vært delaktig i en slik svindel.

Iføgle Daily Mail skal Valcke ha gjort en avtale med firmaet JB Sports Marketing om å at firmaet skulle få kjøpe billetter til de beste kampene for videresalg, for så å dele profitten. Ifølge avisen skal billettene ha gått for tre ganger markedsverdi.

Blatters høyre hånd

— Vi gjør det bedre en New York-børsen, skal konsulenten i firmaet, Benny Alon, ha skrevet i en e-post til Valcke i 2013. Også The Guardian forteller historien om Alon og JB Sports Marketing. Avisen skriver at billetter til en andre runde-kamp til en markedsverdi på 230 dollar (1864 kroner) ble solgt for 1300 dollar (10.541 kroner).

Valcke selv skal ha nektet for anklagene.

Jerome Valcke har vært generalsekretær i FIFA siden 2007, og er av mange sett på som Sepp Blatters høyre hånd.

Saken oppdateres