Prins Ali erklærte onsdag i en tale i Amman at han på ny prøver å bli Blatters etterfølger som president i Det internasjonale fotballforbundet. 27. mai tapte han 73-133 for Blatter.

— Venner, jeg står her for å fortelle at jeg har besluttet å stille som kandidat i FIFAs presidentvalg for annen gang, sa prinsen under sin tale.

— La meg være klar. Jeg ønsker å avslutte det vi har startet. Vi har kommet for langt til å gi oss nå. Jeg har tenkt lenge og hardt på dette. Jeg tror på den veien vi har lagt ut på.

Prinsen har lovet å gjøre omfattende reformer i FIFA for å rehabilitere forbundets ry etter de mange korrupsjonsskandalene.

— Jeg vil ikke være en brikke for andre. Jeg kan ikke gå av banen jeg har ryddet slik at dagens system kan opprettholdes. Til FIFAs medlemsforbund sier jeg at dere er fotballens ryggrad. FIFA skal tjene dere og ikke drives som en liten maktklikks personlige eiendom, sa han.

Prins Ali er den tredje tunge kandidaten som erklærer sitt kandidatur, etter UEFA-president Michel Platini (Frankrike) og tidligere FIFA-visepresident Chung Mong-joon (Sør-Korea).

Kort etter at Blatter ble gjenvalgt i mai, ble han presset til å love å trekke seg så snart en etterfølger kan velges. Det skjer i Zürich 26. februar neste år. (©NTB)