Trond Fredriksen blir likevel med i AaFKs sportslige utvalg. Foto: June R. Johansen

Etter alle solemerker får AaFKs hovedtrener likevel innpass i klubbens nyopprettede sportslig utvalg.I utgangspunktet hadde AaFK bestemt seg for at både hovedtreneren og klubbdirektøren ikke skulle være med i utvalget, blant annet for å fordele makten i klubben.

Samtidig har AaFKs styre vært svært opptatt av at klubbens sportslige avdeling måtte ha innflytelse inn mot et sportslig utvalg.

Problemet oppsto da utviklingsleder Jan Erik Sørnes takket nei til å være med i utvalget.

I ettertid har AaFK-styret – slik Sunnmørsposten forstår det – vurdert det slik at det beste for klubben er om Trond Fredriksen likevel går inn i det sportslige utvalget.

– Alt er på plass og skal formelt godkjennes på et styremøte mandag, sier AaFKs styreleder Reidar Mjelde til Sunnmørsposten.

– Tidligere har du sagt at treneren ikke skal være med, men nå skal han det likevel?

– Jeg vil ikke uttale meg om hvem som blir medlemmer før på tirsdag. Men jeg kan si at det er argumenter både for og mot å ha med en hovedtrener i et sportslig utvalg. Det viktigste er at det har en tung forankring inn mot sport, sier Mjelde.

Trond Fredriksen vil foreløpig ikke bekrefte om han skal være med i utvalget.

– Jeg er en klubbmann og kan være med på å tenke både kort— og langsiktig for klubbens beste. Om de vil ha med meg i utvalget, har jeg ikke noe mot å sitte der. Men jeg skjønner at det kanskje ikke er ideelt ettersom jeg er hovedtrener, sier Fredriksen.

Tidligere klubbhelter

Ifølge Reidar Mjelde er det bare snakk om formaliteter – blant annet en juridisk sjekk opp mot klubbens lover og vedtekter – som gjenstår før det sportslige utvalget bankes gjennom.

I tillegg til hovedtreneren tyder mye på at mannen med flest AaFK-kamper gjennom tidene, Eivind Syversen blir med i utvalget. Klubblegende Tor Hogne Aarøy er også forespeilet en plass.

Internt fra AaFK er styremedlemmene Ola Engvik og Jan Petter Hagen tiltenkt hver sin plass, slik Sunnmørsposten forstår det.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med alle disse, men ingen ønsker verken å bekrefte eller avkrefte våre opplysninger.

– En sikkerhetsventil

I løpet av de siste årene har AaFK flere ganger fått kritikk fra fotballeksperter på hvordan klubben har vært organisert.

Svært mye av ansvaret har lagt på enten hovedtreneren eller klubbdirektør Henrik Hoff.

Nå tar man grep.

– Utvalget skal ta bedre vare på det langsiktige. Det handler for eksempel om spillerlogistikk og spillestil, fortalte Reidar Mjelde da planene ble offentliggjort for noen uker siden.

AaFK-hovedtrener Trond Fredriksen tror det utvalget vil bli en styrke for klubben.

– Jeg vet ikke så veldig mye om det sportslige utvalget annet enn at klubben jobber med det. Jeg har også hatt litt dialog med Geir (Hansen) i Hødd, og han skryter veldig av måten de jobber på med et sportslig utvalg. Det er på en måte en sikkerhetsventil i klubben på at ting blir tatt hånd om. Klubben vår er innstilt på å skape noe av det samme, sier Trond Fredriksen.

– Kunne du jobbet under sportslig leder, om det ble aktuelt?

– For meg er det ikke noe problem om det er sportssjef eller sportslig leder, det må klubben avgjøre. Jeg har ingen problem med å jobbe med andre. En sportslig leder som jeg har sett andre steder, som går som en hale etter hovedtreneren på feltet, er jeg ikke veldig giret på. Men å ha sportslig leder som kanskje til og med kan gjøre meg bedre som trener, det er bare gull, sier Trond Fredriksen.