Sunnmørspostens fotballekspert Frode Fagermo mener det er fornuftig for både AaFK og Michael Barrantes at han forlater klubben i neste uke.

— En litt småsliten Barrantes har gitt AaFK ekstremt mange gleder. Men han har vært på utgående kontrakt, og da er det fornuftig å la han gå for å få noe igjen for han, sier Fagermo til smp.no.

Sunnmørspostens fotballekspert Frode Fagermo tror Barrantes-overganger er bra for begge parter. Foto: Arkivfoto: Staale Wattø

Selv om klubben ikke fikk en stor overgangssum, trekker den tidligere AaFK-spilleren fram lønnskostnadene klubben sparer som noe positivt.

Sparer store lønnskostnader

— Han hadde ei lønn som var vesentlig høyere enn gjennomsnittslønnen i AaFK. Han har vært enormt viktig for AaFK, men han har ikke vært i nærheten av det han var på sitt toppnivå. Derfor synes jeg dette er en god løsning.

Han får støtte av Lars Tjærnås, som er ekspert for C More og 100% Sport.

— Jeg tror timingen er riktig. Selv om han har fått tilbake energi etter trenerskiftet, har han virket mett og klar for dessert et annet sted. De mister en som på sitt beste hadde ligaens beste blikk og kunne avgjøre kamper alene, sier Tjærnås og legger til.

Spennende midtbanespiller

— De frigir midler til å hente minst en god erstatter. Jeg er spent på om de ser etter en samme type, en renere spiss eller eventuelt en mer allrounder.

Fagermo er klar å hva slags type spiller han ser for seg som erstatter.

— Barrantes ble flyttet opp og ned og ut på en kant, så han var ikke utpreget verken det ene eller det andre. Det er en mulighet å hente inn noen i kantposisjon, men jeg skulle gjerne sett en ny og spennende spiller sentralt på midten, sier han.