I dag ble det klart at Michael Barrantes selges til den kinesiske klubben Shanghai Shenxin. Costaricaneren spiller sin siste kamp mot Stabæk på søndag.

— Han har vært en profil og viktig bidragsyter for AaFK i mange år, så jeg unner «Mike» å få denne muligheten. På kort sikt mister vi en spiller som har spilt alle kampene under meg. Det er klart det er et minus å miste en så god spiller, sier Trond Fredriksen til smp.no.

Aalesund-treneren synes likevel det er bedre å få betalt for Barrantes i sommer, enn at han skal forsvinne gratis etter sesongen.

Godt forberedt

- Hvordan skal dere erstatte Barrantes?

— Vi var forberedt på at dette kunne skje, så gjenstår det å se om vi lykkes med det vi ønsker. Vi håper å komme styrker ut av det, for nå åpner det seg nye muligheter. Men selv om vi skulle ønsker oss en spiller, så kan vi oppleve at klubben hans nekter. Vi har kommet godt i gang med prosessen, sier Fredriksen.

- Ønsker dere en samme type erstatter?

— Vi ønsker begge deler, men samtidig har vi fortsatt en «skeivt» sammensatt spillerstall, sier AaFK-treneren.

Vil ikke love noe

Klubben har tidligere uttalt at de har vært på jakt etter kantspillere. Det kan bli mer aktuelt denne gangen også.

— Det får vi se når den tid kommer. Vi har brukt tiden vi har hatt godt, så vi skal ikke stå på bar bakke. Det er vanskelig å love noe i fotball, spesielt siden vi er midt i sesongen der de fleste er kontraktfestede.

Fredriksen er ikke redd for at klubben kan selge seg fra en god plassering i eliteserien.

— Vi vil selvfølgelig alltid beholde de beste spillerne, men samtidig må vi være stolte over salgene vi har gjort de siste årene. Vi er avhengig av å tjene gode penger og gode resultater, sier han.

Overgangsvinduet

AaFK-treneren synes det er trist at Barrantes reiser allerede etter søndagens kamp.

— Han har vært en veldig viktig bidragsyter de to månedene vi har hatt sammen. Han har vist god forståelse for måten vi spiller på, så det er trist at han nå forsvinner.

Det norske overgangsvinduet åpner først i neste måned, så AaFK må vente noen uker før en eventuell erstatter for costaricaneren er på plass.