— En deilig nesestyver der, humrer Krister Wiberg.

Flere uker før fotball-EM ble sparket igang i Frankrike gjorde han som over 100.000 andre fra hele verden.

Han logget seg inn på UEFAs sider for å sette opp sine tips for årets mesterskap. Det gjorde han bra. Faktisk bedre enn noen andre. Han måtte sette fra seg frokosten og kaffekoppen da han sjekket statusen fra kontorstolen i morges.

- Analytiske evner

— Tilfeldigvis skulle jeg sjekke statusen på konkurransen i morges, så var jeg på førsteplass. Jeg har ikke sjekket tipset siden jeg la det inn et par uker før EM begynte. Siden har jeg ikke tenkt så mye over det. Jeg måtte lete etter feil eller om dette faktisk stemte, sier Wiberg.

Mens Norge feilet med å kvalifisere seg til mesterskapet med tap i omspillskampene mot Ungarn i november, har mannen som beskriver seg selv som en mesterskapsnerd, suksess med tippinga.

— Når jeg leverer slike tips, prøver jeg å ikke tippe det samme som alle andre, samtidig som jeg bruker magefølelse, sier han.

— Det må være analytiske evner av en annen verden, humrer bergenseren.

Skuffet over Zlatan

Magefølelsen til EM-orakelet har vært veldig god til nå. Faktisk har han truffet på tre av fire semifinalister og Wiberg hadde både Wales og Island langt i turneringen. Eneste ripe i lakken er at han trodde Zlatan Ibrahimovic skulle skyte Sverige til semifinale mot Portugal. Det endte som kjent i svensk exit i gruppespillet.

**Les mer:

** Les mer:

Men selv om han traff godt på tipsene, husket han ikke at han hadde spådd askeladdene så langt i turneringen.

— Jeg husket ikke hva jeg hadde tippet og tvilte på at jeg hadde hatt med for eksempel Wales og Island så langt som til nå, men det hadde jeg visst, sierWiberg.

- Hva gjorde at du hadde troen på dem?

— Litt basert på kvalik, de har jo gjort det bra begge to. I tillegg liker jeg ikke England, så jeg tipper alltid mot de i mesterskap. Derfor hadde jeg for eksempel Wales over dem i gruppespillet, men litt tilfeldigheter er det nok, erkjenner han.

Bitter tross suksessen

EM-suksess til tross. Etter uttallige mesterskap fra sofaen med medfølgende tippekonkurranser, er Wiberg litt bitter. Årets mesterskap går nemlig av stabelen uten at han har satt penger på noe i forkant. Dårlige resultater i de siste årene gjorde at han kuttet ut initiativet denne gangen.

— Hvert mesterskap har jeg brukt å stelle istand noen egne tippekonkurranser, der vi har hatt pengepott. For en gangs skyld har jeg ikke satt penger og akkurat det irriterer meg. Jeg har ikke pleid å vinne de konkurransene, så derfor pushet jeg ikke på denne gangen. Det burde jeg gjort, innrømmer han.

Les mer:

Les mer:

Tre kamper før mesterskapet rundes av med finale i Saint-Denis søndag 9. juli, har 38-åringen opparbeidet seg 264 poeng. Konkurrentene er hakk i hæl. Brukeren "MoSh" er hans argeste konkurrent, bare tre poeng bak.

Byttet favoritt

— Jeg har Tyskland som vinner mot Portugal i finalen. Marginene må være med meg på slutten. Egentlig håpet jeg at Frankrike skulle vinne det til slutt, men nå må jeg vel heie på Tyskland, sier Wiberg.

Fotballentusiasten mener uansett at innsatsen til Wales og Island er et større sjokk enn at årets fotballekspert i EM kanskje kommer fra Bergen.

— Det kryr av oss, men vi er ikke kommet ut ennå, sier Wiberg.

Les mer: