Kaptein Aron Gunnarsson mener derimot det er publikum som fortjener hyllest. Det sier han til den islandske avisen Dagblaðið Vísir.

Klokken 17.20 lokal tid lander de islandske EM-heltene på Keflavik flyplass og det er ventet stor ståhei rundt det islandske landslaget, som sjokkerte alle med å gå til kvartfinalen i EM. Mellom klokken 19 og 20 lokal tid kommer spillerne til Arnarhóli, der de islendingene har fulgt Islands EM-eventyr på storskjerm.

Les mer:

Aron Gunnarsson feirer seieren over England i åttendedelsfinalen. Foto: REUTERS

Der skal fotballheltene hylles etter at askeladdene omsider måtte se seg slått av overmakten etter 2-5 mot Frankrike i Saint-Denis i går kveld. Gunnarsson mener derimot at det er folket som skal hylles. Se de utrolige scenene fra Reykjavik fra før møtet med Frankrike:

— Ikke vært billig

— Jeg mener vi må betale tilbake som en hyllest til alle som har tatt del i dette, sier han.

Men det er særlig de titusene Gunnarsson spesielt vil rekke en stor takk til. Rundt 20.000 islendinger har fulgt lagets vei fra gruppespillet - via den sensasjonelle 2-1-seieren over England i åttendelsfinalen - til gårsdagens kvartfinale mot vertsnasjonen.

Les mer:

Les mer:

— Det er ikke billig å reise til Frankrike og bo på hotell her. Vi vil alltid være takknemlig for det, sier Gunnarsson.

Han tror det blir en enorm påkjenning å ta til seg alle inntrykkene i kveld.

Forberedt på tårer

— Jeg er forberedt på at det skal ta på mye både for hodet og kroppen. Tårene vil være nær, sier den islandske landslagskapteinen.

Island hadde aldri før kvalifisert seg til et mesterskap før de kvalifiserte seg i en tøff pulje med blant andre Nederland, Tsjekkia og Tyrkia i fjor høst. Etter uavgjort mot Portugal og Ungarn, avanserte laget med 2-1-seier over Østerrike i gruppespillet før selv England ble for svake i første utslagsrunde.

— Det har vært en ære å være involvert i dette, det har vært som en stor karusell, en morsom berg- og dalbane, uttaller Gunnarsson.

Les mer: