Team Santander er privatlaget hvor brødrene Jørgen og Anders Aukland har vært stammen i mange år. Foran denne sesongen er også Johan Olsson med på laget. Magnar Dalen er med som sportsdirektør.

Etter det Aftenposten erfarer vil Aleksander Legkov gå langløp for det private langrennsteamet.

Han vil ikke bli en del av laget på samme måte som Justyna Kowalczyk, men skal gå et par renn for laget om avtalen kommer i boks. Det vil bli endelig avklart om Legkov går for det norske laget under verdenscupen på Lillehammer 4.-6. desember.

— En fantastisk løper

— Jeg kan ikke kommentere noe rundt det, sier Team Santander-sjef Nils Marius Otterstad.

Aleksander Legkov er for tiden i Val Senales, hvor også det norske landslaget nå forbereder seg til sesongen. 32-åringen har de siste årene vært blant verdens beste langrennsløpere, og har OL-gull fra femmila i Sotsji i 2014. — Legkov er en fantastisk løper og en fantastisk karakter. Han er en flott ambassadør for langrennsporten, og en person man kunne tenkt seg å samarbeide med. Jeg vet at Aukland-brødrene og Johan Olsson kunne sett for seg at et samarbeid kunne vært aktuelt en gang i framtiden, sier Otterstad.

Kowalczyk allerede klar

De siste sesongene har også Tord Asle Gjerdalen gått for laget.

Allerede er en annen langrennsstjerne fra utlandet klar for Team Santander. Under en pressekonferanse fredag formiddag blir den polske langrennsdroninngen Justyna Kowalczyk presentert som ny løper for det norske laget.

Kowalczyk har gjennom mange sesonger vært blant de hardeste — om ikke den hardeste - utfordreren til Therese Johaug og Marit Bjørgen i kampen om langrennstronen blant kvinnene. Aftenposten har tidligere omtalt at hun vil bli klar for langløpslaget, og at hun dermed dropper flere verdenscuprenn denne sesongen.

– Jeg skal gå minst tre renn, Marcialonga, Birkebeineren og Årefjellsloppet, sa den polske stjernen til TV 2torsdag kveld.