— Vi har egentlig bra kontroll, føler jeg, svarer RBK-trener Kåre Ingebrigtsen når adressa.no ber ham oppsummere situasjonen i Rosenborg når det nærmer seg nyttår.

Etter at Ingebrigtsen overtok styringen i Rosenborg 21. juli tapte laget tre av de neste fire kampene. Deretter fulgte Ingebrigtsen opp med ni seire på de siste ti kampene.

Og i løpet av høsten har flere viktige brikker skrevet under langtidskontrakter, deriblant Tore Reginiussen, Ole Selnæs og Pål André Helland. I tillegg har Odd-keeper André Hansen kommet til klubben, likesom den unge danske spissen Emil Nielsen.

Usikkerhet rundt Mix

Det eneste virkelige spørsmålstegnet akkurat nå er hvor Mikkel Diskerud velger å fortsette fotballkarrieren sin. Det ønsker Ingebrigtsen en avklaring på raskest mulig.

— Vi jobber med andre alternativ. Vi kan ikke stå der i januar og være uforberedt dersom Mix velger noe annet enn Rosenborg. Vi har alternativ som kan være interessante for oss, sier Rosenborg-treneren.

Datoen han vil ha ting på plass er 9. januar. Den dagen reiser Rosenborg på en to uker lang treningsleir på Gran Canaria.

— Da ønsker vi at alle som skal være med i 2015 er på plass. Om det da blir Mix eller noen andre får tiden vise. Vi ligger ikke på latsiden, sier Ingebrigtsen.

Det er ikke uvanlig at norske klubber får påfyll av spillere til langt ut i sesongoppkjøringen. Det har altså RBK-sjefen planer om å unngå.

— Vi ønsker i utgangspunktet å ha alt klart den datoen. Om Mix forsvinner må vi ha en annen midtbanespiller, sier han.

Januarleiren på Gran Canaria er en viktig del av Ingebrigtsens plan i sesongoppkjøringen.

— Det er greit å komme seg bort, la troppen komme tett på og bli kjent med hverandre. Vi får inn de nye spillerne i gruppen, og får trent tøft. Samtidig kan vi også ha noen rolige økter i varmen, der vi får ruslet litt gjennom formasjonsøktene. Det kan vi ikke gjøre i Abrahallen, der det er sju grader på det varmeste. Da må vi ha en viss intensitet, sier han.

Vil ha flere direktevinger

Utover midtbaneposisjonen ser ikke Ingebrigtsen et stort behov for å forsterke noen posisjoner akkurat nå.

— Nei, men jeg er klar på at vi må utvikle en del spisskompetanse internt i troppen for å være bedre rustet. Det er enkeltspillere som må ta ansvaret for å gjøre det, og hvis ikke de klarer det må vi ut og se etter den spisskompetansen, sier han, og viser blant annet til at han vil ha flere vinger som er like direkte i spillestilen som Pål André Helland.

- De spillerne finnes i troppen?

— Ja, det mener jeg. Det er ikke tvil om det.

Søndag skrev adressa.no at Ingebrigtsen er strålende fornøyd med at assistenttrener Erik Hoftun fortsetter å ha ansvaret for spillerlogistikken, til tross for at han ikke fortsetter som sportslig leder.

Han er i det hele tatt meget optimistisk med tanke på den kommende sesongen.

— Ja, er ikke alle trenere skikkelig optimistisk på nyttårsaften, da, svarer han – i sitt sedvanlige gode humør.

— Vi er godt fornøyde med ståa i Rosenborg. Samtidig vet vi at det vi gjorde i høst ikke er godt nok neste år. Vi får bruke den tiden vi har til å utvikle oss videre, sier han.