Det var også et av hovedmomentene som måtte på plass for at Hoftun selv valgte å gå inn i en treårsavtale som assistenttrener i RBK like før julaften.

— Nå skal jeg i tillegg til assistentjobben fortsette å jobbe med spillerlogistikk, som jeg føler jeg har god kompetanse på. Det var viktig for meg å få fortsette med det, og da det kom på plass var det ikke noe tvil lenger, sa Hoftun til Adresseavisen lille julaften.

Da var det nettopp blitt kjent at Hoftun er ferdig som sportslig leder i Rosenborg.

Hovedtrener Kåre Ingebrigtsen er strålende fornøyd med løsningen.

— Erik har god kompetanse på spillerlogistikk. Han kjenner systemene og mekanismene i det. Det er greit at vi i trenerteamet har full kontroll på det, sier han til adressa.no.

Når det er snakk om kjøp og salg av spillere, eller hvilke spillere som skal tilbys ny kontrakt, skal imidlertid Rosenborg-treneren ha det siste ordet.

- Definitivt. Det er mitt valg og det er jeg som bestemmer, men det skjer etter samtaler og samarbeid med flere i klubben, sier Ingebrigtsen.

Sammen med Hoftun har han lenge jobbet med utgangspunkt i at de to skulle fortsette med treneransvaret neste sesong.

— Nå kan vi bruke planene vi har lagt. Dermed har vi kunnet ta det litt med ro i julen. Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk med Erik videre, og at samme gjengen som avsluttet sesongen skal fortsette den neste. Det er veldig bra,, sier han.

Høye forventninger

For han hadde ikke spesielt stor lyst til å gå ut på trenermarkedet for å lete etter en ny høyrehånd nå.

— Det har vært veldig bra i høst, og det har fungert godt med hele gjengen. Da er det spennende å få sjansen til å utvikle det videre, sier Rosenborg-treneren

- Hvordan feiret dere? Ble det en skål?

— Erik dro til syden og tok seg en skål. Jeg satt her alene, jeg, sier Ingebrigtsen og ler.

Før han påpeker at det uansett ikke er grunn til å feire så mye annet enn jul om dagen.

- Men vi får håpe vi har noe mer å feire i desember neste år.