Grublingen er over for Erik Hoftun. Drøye seks år etter at han tok over som sportslig leder i Rosenborg, har han nå signert en kontrakt som assistenttrener i klubben.

— Erik har fungert godt sammen med Kåre og synes det var veldig artig på feltet i høst. Nå ønsket han å fortsette i den rollen. Kontrakten samsvarer med Kåres kontrakt, altså tre år, sier styreleder Ivar Koteng.

Hoftun rett på ferie

Styreleder Koteng ønsker ikke å kommentere om det er like lukrativt å være assistent som sportslig leder.

— Men det er i hvert fall like artig, sier han.

Hoftun selv sier til adressa.no at han er glad for at hans fremtid i klubben nå er avklart.

— Dette har vært et veivalg for min del. Jeg har kjent på det underveis i prosessen at RBK anno 2015 fort kunne vært helt uten meg på Brakka. Men utover høsten, og spesielt etter sesongslutt, har jeg følt at det er dette jeg ønsker, sier han.

Hoftun har allerede dratt på ferie, og skal feire jul i sydligere strøk.

Ny mann skal inn

Med trenerapparatet på plass, mangler Koteng kun én brikke før sportslig avdeling er komplett, nemlig sportslig leder. Og Koteng er klokkerklar på at en ny mann skal inn.

— Erik vil fortsette med spillerlogistikk i tillegg til jobben som assistentrener. Det er han som skal ha kontakt med agenter og den delen av jobben. De andre delene av jobben tilfaller administrasjonen. Men slik blir det kun til vi får inn en person til, sier Koteng.

Det betyr at det er Hoftun som styrer butikken i vinterens overgangsvindu.

Selv om jakten på en sportslig leder nå starter for alvor, kan det komme til å ta litt tid før han er på plass på Lerkendal.

— Det er veldig viktig å få inn rett person, så vi skal ikke skynde oss voldsomt, sier Koteng.