Torsdag starter sesongens mest uvanlige golfturnering. Kjendisene får spille på lag med golfstjernene. For den gode saks skyld.

Alfred Dunhill Links Championship har noen uvanlige navn på startlisten. For i tillegg til majorvinnere som John Daly, Ernie Els, Charl Schwartzel med flere, deltar også skuespiller Hugh Grant. Han får selskap av fotballstjernene Alessandro del Piero, Andrij Sjevtsjenko, Johan Cruyff, Michael Ballack og Ruud Gullit.

Turneringen foregår på tre baner og er todelt. På den ene spiller proffene vanlig slagspill, mens i den andre får proffene med seg en av kjendisene og spiller lag. Banene tilhører Skottlands beste linksbaner: Kingsbarns, Carnoustie og golfens vugge, St Andrews' Old Course. (Links betyr at banen er anlagt på sandet jordsmonn ved kysten.)

Og kjendislisten kan bare forlenges: Rolegenden Sir Steven Redgrave, cricketlegenden Ian Botham og tennisspilleren Tim Henman er også blant dem som er hektet på golf. Det samme er rockestjernene Ronan Keating, Huey Lewis og Eagles-gitaristen Don Felder.

Har helt golfdilla

Den golfgaleste av dem alle er kanskje Hugh Grant. Den britiske skuespilleren har tidligere beskrevet sin golfdilla slik:

– Jeg kan stå opp midt på natten, bare for å øve på et slag foran speilet.

Kongen av de romantiske komedier forklarer lidenskapen slik:

– Jeg har funnet ut at årsaken til min avhengighet er følelsen jeg får nå jeg slår et perfekt slag.

Også nordmenn har fått være med på moroa. I 2012 spilte daværende proff Knut Børsheim sammen med den gamle utforstjernen Franz Klammer, i ball med den tidligere svømmekongen Michael Phelps og golfspilleren Paul Casey.

45 millioner kroner

– Jeg er en stor golffan og elsker sporten. Det blir stort å få spille på disse banene i en verdensturnering, uttalte amerikanske Phelps med 22 OL-medaljer.

Som vanlig i golf handler det også om store penger. I premiepotten til proffene ligger 45 millioner kroner. Kjendisenes oppgave er først og fremst å skaffe penger til de mange veldedighetsformålene i Alfred Dunhill Links Foundation.

Har du lyst til å være med? Bli med på deltagerauksjonen før neste års turnering!