Ikke nok med det — 22-åringen fra Texas har sikret seg svimlende 22 millioner dollar (187 millioner kroner) i premiepenger i løpet av året. Spieth har vunnet fem turneringer i 2015, inkludert US Masters og US Open.

Søndag sikret han en overlegen seier med fire slags margin til trioen som delte annenplassen: Danny Lee fra New Zealand, Justin Rose fra England og svensken Henrik Stenson.

— Dette året er uvirkelig, sa Spieth etter å ha gått turneringen på ni slag under par.

Rekordår

Amerikaneren satte pengerekord for PGA-touren med 12.030.465 innspilte dollar i løpet av sesongen. I tillegg har en pott på 10 millioner dollar for seieren i sluttspillet i FedEx-cupen funnet veien til ungguttens konto.

— Jeg vet ikke hvordan man setter seg ned etter en slik sesong og finner ut hvordan man skal gjøre det enda bedre. Men vi skal prøve å gjøre det, sa Spieth.

Også Stenson, som lå ett slag bak Spieth før siste runde i Atlanta, hadde mulighet til å sikre seg sluttspillbonusen med seier. Men amerikaneren ble for sterk på greenene og vant til slutt komfortabelt.

Klatrer

Også tidligere i år var Spieth ranket som verdens beste golfer, men han ble vippet ned fra 1.-plassen i den første PGA-sluttspillturneringen i slutten av august.

Mandag er han tilbake som nummer én. Jason Day fra Australia har vært på toppen den siste uken, men hans 10.-plass i PGA-tourmesterskapet var ikke nok til å beholde posisjonen.

Den nordirske stjernen Rory McIlroy, som også passeres av Spieth på rankingen, ble bare nummer 16 søndag. Han gikk en elendig sisterunde på fire slag over par og falt elleve plasser. (©NTB)