Kritikken har haglet mot Suzann Pettersen etter at hun fulgte reglene slavisk, og sto på sitt da en av de amerikanske spillerne plukket opp ballen etter en put. Den lå drøye 40 cm fra hullet, og selv om den ikke gikk i, er det vanlig at spillerne får avslutte på den måten.

Nå legger Suzann Pettersen seg flat etter hendelsen.

— Jeg har aldri følt meg så trist over det som skjedde søndag på Solheim Cup. Jeg er veldig lei meg for ikke å se det store bildet, sier hun til sine mange følgere på Instagram.

Presidenten: - Nå viser hun storhet

Tutta får ros for at hun nå går ut og beklager.

— Dette er lurt, at hun legger seg flat, sier golfpresident Finn Andreassen.

— Det er to sider av denne saken. Hun gjorde alt hun kunne på vegne av sitt europeiske lag, men mange oppfattet det som usportslig. Jeg tror hun er smart som kommer ut med beklagelse dagen derpå.

- Er reglene tvetydige?

— Reglene er veldig klare. Hvis det ligger veldig klart til, skal motstanderen si ok til at du skal få den putten. Det er opp til motspilleren å avgjøre. Hun gjorde ikke noe galt, men likevel ble det oppfattet som usportslig. Tutta er en stor sportsstjerne. Nå viser hun at hun er stor, sier Andreasen.

- Mindre bevegelse i Tutta enn i Mannen

Tidligere golfproff Per Haugsrud, ekspertkommentator på Viasat, er oppriktig glad for at Tutta nå går ut og beklager den usportslige opptredenen søndag. Hendelsen var den store snakkisen i Solheim Cup hele søndagen.

— Det er normalt mindre bevegelse i Tutta enn i fjellet Mannen. Hun er sta, og det er derfor hun er kommet så langt, men nå ble jeg virkelig glad. Jeg håpet inderlig at hun ville beklage, sier Haugsrud.

— Jeg har sett klippene fra søndag nærmere hundre ganger og det Suzann gjør er feil. Hun har kanskje ikke den store oversikten der og da, men det er veldig godt å høre at hun endret syn. For meg er denne meldingen nesten som å ha vunnet i Lotto. Jeg trodde det var en telefon fra Hamar, ler Haugsrud.

- Har hun fått gode råd om å gå ut slik for å redde æren?

— Suzann er sin egen herre. Hun går etter hjerte og hjerne. Den avgjørelsen tar hun selv.

— Føler jeg sviktet laget mitt

I meldingen på Instagram beklager Pettersen at hun i kampens hete, da hun først og fremst tenkte på laget sitt og det å skaffe Europa poeng, lot golfens idé om fair play falle.

— Jeg følte at jeg sviktet laget mitt.

Hun gir også ros til USAs lag, og presiserer at motstanderne hadde en super leder i Juli, som hun alltid har sett opp til og respekterer.

Pettersen forteller at hun har snakket ut med henne. Det skjedde før alle dro fra Tyskland mandag morgen.

— Jeg snakket med henne ansikt til ansikt, for å fortelle henne hvordan jeg virkelig føler det rundt denne saken. Hun fortsetter:

— Jeg håper at USA med tiden vil tilgi meg, og vite at jeg har fått en dyrekjøpt erfaring angående hva som virkelig er viktig i golfsporten, en idrett som har gitt meg så mye glede. Til alle golfens fans, som så spillet på TV, så beklager jeg måten jeg handlet på.

Hun legger til at hun kan forbedre seg i måten hun er ambassadør på.

Suzann Pettersen forteller at Solheim Cup alltid har betydd mye for henne.

– Jeg skulle ønske at jeg kunne handlet annerledes på søndag. Uheldigvis kan jeg ikke det.

USA-bosatte Pettersen sier at hun i fortsettelsen skal jobbe hardt for å få tilbake tilliten. Hun ønsker å bli sett på som en som jobber hardt, spiller fair og spiller golf på den rette måten.

Vi kommer tilbake med mer!