Det er fristende for journalister å slå opp at Volkswagen har jukset med 11 millioner biler, eller at Europa var totalt uforberedt på at millioner av flyktninger var på vei.

Heldigvis er skandalene i idretten så store at vi trygt kan glemme slikt pirk. Nå har de begynt å klype også!

Stabæks Anthony Annan skulle prøve å holde igjen Rosenborgs Ole Kristian Selnæs, som skulle bort til dommeren for å klage. Slikt blir det lett et klyp av, og selvfølgelig skulle Annan ha vært utvist. Minst.

Dommeren innrømmer at Annan skulle vært utvist. Les mer her.

Akkurat som Diego Costa skulle. Han både slo og brystet sin nærmeste motstander, og han både kjeftet og viste sur mine til flere av de andre spillerne fra Arsenal. Skandaløst.

Enda mer skandaløst i samme kamp: En av Arsenal-spillerne måtte ta en tidlig dusj, fordi dommeren så noe han ikke så likevel. Når vi ikke kan stole på fotballdommerne, hvem skal vi da stole på her i verden?

Tilbake til Lerkendal: Stabæks sportslige leder påpekte det uhyrlige at Rosenborgs trener prøver å påvirke dommerne fra sidelinjen. RBK-treneren påpekte på sin side at Stabæk-lederen må ha påvirket noen dommere han også, i retten. Ufint. Men hører vi noe fra riksmeklingsmannen, reagerer Sikkerhetsrådet?

Ingebrigt Steen Jensen gikk til angrep på RBK-trener Kåre Ingebrigtsen: — Har det klikka for ham?

Ingenting. Ta nå Real Madrid. På lagbildet de tok foran sesongen, hadde de satt feil pokal på bordet foran spillerne. Heldigvis reagerte verdenspressen spontant og simultant, slikt går virkelig ikke an. Real Madrid er en jukseklubb!

Nei, fotballfolket nekter seg ingenting. For noen uker siden gikk det så langt at en lege i London-klubben Chelsea gikk ut på banen for å hjelpe en av lagets skadde spillere. Uhyrlig. Klubbens straff var nådeløs, ingen får behandle klubbens ansatte spillere uten å ha fått beskjed om det. Nå har hun måttet forlate klubben. Hvorfor tok det så lang tid?

Det er skandaler nok i andre idretter også. Ta det brutale familiespillet golf. Det var knapt til å tro, men nylig tok en spiller opp ballen fra plenen uten å ha søkt om det på forhånd. Men spilleren som påpekte det stygge regelbruddet, fikk skylden, og nå blir hun trolig blir utestengt fra de fleste stater i USA.

Og ishockey: Vi bør være enige med dem som mente det var en skandale at det kom dis over isen da Vålerenga nylig skulle spille mot Lørenskog. Tenke seg, tåke på ishockeykamp. Da kan det vel ikke bli verre.

Joda! Da Norges kvinnelandslag i fotball denne uken skulle spille bortekamp mot Kasakhstan, var banen ujevn! Norges keeper Ingrid Hjelmseth kan kåres til ukens sinteste intervjuobjekt da hun fastslo at en større skandale neppe hadde skjedd noen gang i historien, støttet av landslagssjef Roger Finjord.

Vi så hvordan det gikk. Norge vant bare 4-0 over de kasakhstanske nybegynnerne. Med skikkelig bane ville det kanskje blitt 5-0, og det kan fort vise seg å være avgjørende når kvalifiseringen skal summeres opp.

Og slikt foregår altså, i 2015