Mange har spekulert i at sponsorene kom på banen søndag kveld og ba Tutta komme med en beklagelse etter bråket under Solheim Cup. Det avkrefter manageren.

— Du får ikke Tutta til å gjøre eller si noe hun ikke mener selv. Det var hun som tok avgjørelsen om å beklage, fastslår Killingstad, som selv ikke var til stede på St. Leon-Rot.

— Men hennes oppfatning av at hun hadde gjort alt riktig til alt feil endret seg radikalt fra søndag kveld til mandag morgen?

— Hun fikk ting litt på avstand og snakket med flere personer søndag kveld. Da får man litt større bredde i tankene. Hennes beklagelse kom fra hjertet, forsikrer Killingstad.

Nike neppe i bildet

Tutta har Nike som hovedsponsor og har også tegnet avtale om å være ambassadør for den amerikanske utstyrsleverandøren når karrièren er over.

— Jeg har ikke hørt et ord om at Nike skal ha vært inne og bedt henne snu. Kanskje var de inne med noen råd da det stormet som verst rundt Tiger for noen år siden, men de forholder seg ellers til det rent sportslige, sier Killingstad.

— Var det du som fikk henne på andre tanker?

— Det var flere som hadde kontakt med henne, og Tutta tok også en prat med Juli Inkster (USAs lagkaptein). Tutta fikk mange råd – og så vurderte hun dem i ro og fred. Hun ble ikke presset til å legge seg flat, presiserer Killingstad før han legger til:

— Selv om det var den amerikanske jenta som begikk en regelfeil, var det en klok avgjørelse.

Tutta reiste hjem til Orlando mandag og har nå skrudd av de fleste telefonene. Hun er tilbake på tee når LPGA-touren fortsetter i Malaysia 8. oktober.