DIREKTE TIRSDAG FRA 20.45: Bayern München-Barcelona

— Vi kommer til å lide i München.

Ordene tilhører Barcelona-trener Luis Enrique.

Han krever å bli trodd på at semifinalen i Champions League ikke er avgjort. Nei, han vil ikke engang innrømme at utgangspunktet ser bra ut etter 3-0-seieren hjemme i første møte.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Om katalanerne forbereder seg på lidelse, kan man jo lure på hva som venter Pep Guardiolas mannskap på et fullsatt Allianz Arena tirsdag kveld.

— Barcelona er sterke på kontringer. Gjør vi en glipp kommer de til å straffe oss. Men vi er Bayern, jeg kommer aldri før en kamp til å si at vi ikke har en sjanse. Selvsagt har vi det, sa han på gårsdagens pressekonferanse.

I praksis umulig

Skulle Bayern klare å nå finalen vil det være en av de største sensasjonene i turneringens historie.

7. april 2004 skrev Deportivo la Coruña Champions League-historie. Etter å ha blitt ydmyket 1-4 i Italia, slo spanjolene tilbake med å vinne 4-0 hjemme på Riazor. Her jubler Victor Sánchez (til venstre) og Juan Carlos Valerón etter 2-0-målet. Foto: REUTERS

I 2004 klarte Deportivo La Coruña å slå ut Milan etter å ha tapt første møte 1–4. Ellers har aldri noe lag klart å slå tilbake etter tremålstap.I årets kvartfinale tapte tyskerne 1–3 borte mot Porto, men slo nådeløst tilbake i returen og vant 6–1. Det gir dem et ørlite håp.

— I teorien er det en sjanse, men i praksis skal det være helt umulig, sier Jan Åge Fjørtoft.

Spillerne har troen

Han mener Neymars overtidsmål i det første møtet gjør oppgaven tilnærmet umulig.

— Hadde utgangspunktet vært 2–0 kunne et tidlig Bayern-mål skapt spenning i kveld. Nå må tyskerne angripe, samtidig som Barcelona nesten alltid scorer mål, sier Viasat-eksperten.

Jan Åge Fjørtoft tviler på at Bayern München kan ta seg videre til finalen, etter at tyskerne gikk på et 0-3-tap i Barcelona forrige onsdag. Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX

Klarer de det må Bayern score minst fem for at finaledrømmen skal bli en realitet. Spillerne sier selv at de ikke har gitt opp.— Noen ganger skjer det utrolige ting i fotball, og vi håper på å få en slik dag, sier Bastian Schweinsteiger.

— Vi må gi alt vi har. Vi har vist mange ganger hvor godt vi kan spille i München, sier Robert Lewandowski.

- En super sesong

Guardiola kom genierklært til Tyskland etter å ha sørget for påfyll i premieskapet på Camp Nou 14 ganger i løpet av fire sesonger.

Problemet er at han tok på seg Bayern-dressen etter Jupp Heynckes. Tyskeren ledet München-laget til en magisk trippeltriumf i sin siste sesong. Han beviste at det er mulig å vinne liga, cup og Champions League i samme sesong.

— Hvor mange ganger har Bayern vunnet trippelen? Hvor mange? Én gang. Én! OK? utbrøt Guardiola på en pressekonferanse i helgen.

Han mener laget hans har levert en "super, super sesong". Alle rundt klubben er imidlertid ikke enige.

— Blant de norske supporterne er posisjonen hans ganske svak nå. Han hadde mange gode visjoner, men supporterne er ikke overbevist. Mange vil ha han vekk, sier Martin Pettersen, leder i supporterklubbens norske avdeling.

Han mener spanjolens spillestil kræsjer med det tyskerne er vant til å se. Inntrykket er at de tyske tilhengerne også er delte i synet på treneren, men at "de høye herrer i klubben" har full tillit til Guardiola.

Avviser City-overgang

Det siste er Fjørtoft enig i. Han sier klubben er svært interessert i å forlenge med treneren.

Guardiola har den siste tiden blitt sterkt linket til Manchester City, som har hans gamle Barca-sjefer Ferran Soriano og Tixiki Begiristain i ledelsen. I går gikk imidlertid treneren selv ut og avviste at han skal noen sted i sommer.

— Jeg har sagt det 200 millioner ganger at jeg har en kontrakt med Bayern München som varer i ytterligere ett år. Jeg kommer til å være i München og trene dette laget. Noe mer er det ikke å si om den saken, sa spanjolen.

Om partene blir enige om en forlengelse er imidlertid fortsatt uvisst.

— Han er en krevende leder. Kanskje mener både han og omgivelsene at tre år er en lang nok periode, sier Fjørtoft.

Fra murring til mulig trippel

I Barcelona er stemningen en helt annen.

Du skal ikke lenger tilbake enn starten av januar før det ble meldt om store gnisninger innad i den spanske storklubben. Enrique og Lionel Messi ble satt opp mot hverandre i mediene.

USTOPPELIGE: Luis Suarez, Neymar og Lionel Messi har vært fantastiske denne sesongen, og er i ferd med å lede Barcelona til Champions League-finalen. Foto: Siu Wu, AP/NTB Scanpix

Fotballdirektør og klubblegendene Andoni Zubizarreta fikk sparken, noe som fikk en annen Barca-helt, Carles Puyol til å gå av selv. Siden bortetapet for Real Sociedad 4. januar har imidlertid storlaget kun tapt én kamp, og nå virker det meste å gå på skinner.

Angrepstrioen Messi, Neymar og Luis Suarez har virkelig funnet tonen og bøtter inn mål.

— Det er bare én måte å snu det på, og det er ved å vinne fotballkamper. Når du har den typen personligheter på banen er det naturlig at det blir en del murring, vurderer Fjørtoft.

Skryter av Neymar

Messi er tilbake på det eventyrlige nivået som gjør at mange mener han er tidenes beste spiller. Ingenting ser ut til å være umulig. Som da han fintet Jerome Boateng på rumpa og vippet ballen over keeper Manuel Neuer forrige uke.

Det var hans andre mål for kvelden, og med en assist til Neymar på overtid sørget han nesten på egen hånd for at semifinalen i realiteten er avgjort.

— Det er ingen tvil om at det er Messi som er lederen, men jeg er veldig imponert over hvordan Neymar har innordnet seg. Han kom som en superstjerne fra Brasil, men har valgt en svært intelligent strategi ved å tilpasse seg Messi. Da ender han selv opp med å score mye selv, sier Fjørtoft.

De to er lagets magikere. Når sistemann i angrepstrioen er Suarez sier det seg selv at ethvert forsvar får litt å stri med.

— Da han kom tilbake fra suspensjonen virket han ikke i kampform, men nå er han tilbake på sitt beste som han viste i Liverpool. Han stresser forsvarerne hele tiden og løper dem slitne. Han vet også at det er Messi som er lederen på laget, skryter Fjørtoft.