Dermed har Barca fire poengs forsprang til Real Madrid to runder før slutt, og gullet kan sikres mot Atlético Madrid i neste serierunde. Selv med tap der vinner de serien med seier mot Deportivo i siste serierunde.

Real Madrid var storfavoritter hjemme mot Valencia, men bortelaget sjokkerte ved å ta ledelsen 2-0 før halvtimen var spilt.

Paco Alcácer og Javi Fuego scoret målene.

Like før pause fikk Cristiano Ronaldo sjansen til å redusere ledelsen fra straffemerket, men superstjernen sviktet totalt.

Perle fra Isco

Etter hvilen skapte hjemmelaget et enormt trykk, og etter elleve minutter spill ga Pepe de hvitkledde håp.

Etter reduseringen bombarderte Reals stjerner Valencias mål, men Diego Alves vartet opp med flere store redninger.

Det måtte noe helt spesielt til, og seks minutter før slutt utlignet Isco med et lekkert skudd fra distanse. Ved den anledningen kunne nok Alves ha gjort mer, men det var uansett hardt og godt plassert.

I kampens siste minutter hadde begge lag sjanser, men det ebbet ut til 2-2.

Kan vinne trippelen

Tidligere på kvelden hadde Barcelona gjort jobben med 2-0 mot Real Sociedad.

Hjemmefansen måtte riktignok vente en stund før de kunne puste lettet ut.

Neymar sendte serielederen foran etter 51 minutter med et hodestøt, og like før slutt punkterte innbytter Pedro kampen med et spektakulært brassespark.

Seieren var Barcelonas femte strake i serien, og de trenger bare én seier på de to siste for å sikre ligagull nummer 23. Laget er også i finalen i den hjemlige cupen, og i tillegg har de det ene beinet i mesterligafinalen etter 3-0-seieren mot Bayern München i midtuken. (©NTB)

Granada – Córdoba 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Diego Mainz (45), 2-0 Youssef el-Arabi (str. 69).