Katalenernes form etter nyttår kan beskrives med ett ord: Imponerende!

Barcelona har spilt 28 fotballkamper siden første nyttårsdag.

Kun to av dem er tapt. Én har endt uavgjort. De 25 øvrige er endt med seier.

Og de har ikke bare vunnet, de har gjort det med stil, de har gjort det med kalassifre.

Tirsdag kveld ydmyket de Getafe med 6-0. Dermed har katalenerne scoret imponerende 83 mål siden nyttår, og kun sluppet inn 18.

FIVE HIGH! Lionel Messi og Neymar var igjen svært sentrale da Barcelona ydmyket Getafe. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/NTB Scanpix

Mot Getafe scoret supertrioen Messi, Suárez og Neymar fem av de seks målene. Dermed er "MSN" oppe i 102 mål totalt denne sesongen. Ett mer enn den gamle klubbrekorden — og fortsatt gjenstår det noen kamper denne sesongen ...– Disse poengene var uhyre viktige for oss. Vi var meget gode i første omgang, egentlig helt uimotståelige. Dette beviser at vi går inn i den avgjørende delen av sesongen i strålende form, sa tomålscorer Luis Suárez ifølge NTB.

Getafe-keeper Vicente Guaita hadde en stri tørn på Camp Nou.

– Det var vanskelig å spille mot dem i dag. De stoppet aldri å angripe, sa han.

Artisteri på høyt nivå

Barcelona lekte seg med Getafe foran 65.356 hjemmetilskuere på Camp Nou. Det var artisteri på høyt nivå, anført av verdens beste angrepstrio bedrev katalanerne en helt annen idrett enn den ydmykede motstanderen.

Lionel Messi sendte Barcelona i ledelsen med en Panenka-straffe, der han lobbet ballen over keeper og i mål. Luis Suárez økte til 2-0 med et volleyskudd, mens Neymar satte inn 3-0-målet etter 27 minutter - som var trioens mål nummer 100 siden sesongen startet.

Ville det stoppe der? Å nei, da. Midtbanevetaren Xavi scoret 4-0-målet med en suser i vinkelen i det halvtimen var passert.

Og da det gjensto seks minutter av første omgang sto det 5-0 på resultattavla! Nok en gang var det Luis Suárez som scoret. Dermed var Barcelonas angrepstrio, populært kalt "MSN", oppe i 101 mål totalt. Det er rekord i Barcelona-sammenheng. Den gamle rekorden på 100 mål hadde trioen Messi, Thierry Henry og Samuel Eto'o fra 2008-09-sesongen.

Barcelona ustoppelige

Serielederen hadde to poengs forsprang på Real Madrid før denne runden. Og dem som på forhånd trodde at Real Madrid skulle ha en mulighet til å utligne forspranget denne runden var i beste fall naive. De måtte i hvert fall tro om igjen.

For Barcelona var ustoppelige. Messi økte til 6-0 to minutter etter hvilen - spisstrioens mål nummer 102. Barcelona var så overlegne at det resten av kampen handlet om hvor mange mål vertene kom til å score. Kunne de sørge for tosifret? Eller var de så fornøyde at de ville slakke ned tempoet?

De slakket ned betraktelig. De var fornøyde med å ha scoret et halvt dusin mål på Getafe.