Sammenlagt tok spanjolene seg videre med 5-1. Neymar rundet PSG-keeper Salvatore Sirigu etter 13 minutter.

Så headet brasilianeren inn 2-0 etter vel en halvtimes spill. Han er dermed oppe i ti mesterligamål på 19 kamper for Barcelona.

DOBBEL DOSE: Dani Alves bærer tomålsscorer Neymar på sin rygg. Foto: NTB scanpix

– Vi gjorde akkurat det samme som i kampen i Paris. Vi kom ut, spilte som vi ville og fikk de målene vi trengte, sa Neymar til TVE etter kampen.– Jeg synes vi er i god form både i La Liga og mesterligaen. Vi får håpe det fortsetter slik.

«Barca» kan vinne tre titler denne sesongen. Klubben leder La Liga og er i tillegg klar for den spanske cupfinalen.

Den spilles 30. mai mot Athletic Bilbao.

Tøft

Zlatan Ibrahimovic var tilbake etter suspensjon (rødt kort mot Chelsea), men møtet med hans gamle hjemmebane ble ikke hyggelig for svensken.

UTSLÅTT: Selv ikke verdens beste svenske kunne gjøre noe med Barcelona. Foto: NTB scanpix

Barcelona virket godt fornøyd med 2-0, men var likevel lenge nærmere en større ledelse enn PSG redusering.Andrés Iniesta spilte bare den første omgangen. Han ble erstattet av Xavi.

Det var en liten horde norske dommere på plass på Camp Nou. Svein Oddvar Moen ledet oppgjøret.

Onsdag går de to siste kvartfinalene: Monaco – Juventus (0-1), Real Madrid – Atlético Madrid (0-0).

Siden innføringen av mesterligaen i 1992/93 har ikke noe lag maktet å forsvare tittelen. Real Madrid kan bryte den trenden denne sesongen.