Midt under kvinnenes tremil i Holmenkollen trakk Tysklands landslagssjef Frank Ullrich seg. Han er kommet på kant med forbundsledelsen.

— Når du blir spyttet i ansiktet, kan det bare ende på en måte , sa Ullrich til DPA.

Nyheten om at han slutter slapp han i et intervju med ARD underveis i tremila.

— Jeg har gjennom årene gjort veldig mye for DSV og stilt opp uansett hva man har krevd av meg, men jeg har ikke fått noe tilbake, sa han.

Ullrich reagerer på at det fra forbundshold har kommet krass kritikk mot arbeidet hans. Særlig klar var generalsekretær Thomas Pfüller, som uttalte seg offentlig uten å ha snakket med Ullrich først.

Forbundsledelsen er særlig misfornøyd med prestasjonene til de mannlige langrennsløperne, som igjen ble uten VM-medaljer.

— Stadig har det kommet giftpiler fra personer jeg ikke ventet noe slikt fra. Jeg tåler godt kritikk, men den må være konstruktiv, og den må ikke framføres offentlig før de har snakket med den det gjelder, sa Ullrich.

— Jeg er ikke tilfreds med resultatene vi har oppnådd, men jeg kritiserer ikke løperne offentlig. Vi har ofte brukt klare og harde ord i våre evalueringer, men bare internt. Det handler om respekt.

(©NTB)