ALFHEIM: Vi må tilbake til tiden da Bjørn Johansen, Roar Christensen og Steinar Nilsen spilte for å finne forrige TIL-seier på Aspmyra i eliteserien. 31. august 2003 vant «Gutan» 2-1 i Bodø etter scoringer av Ole Martin Årst og Morten Gamst Pedersen. Trond Fredrik Ludvigsen scoret for Glimt.

– 13 år siden? Ja, men da tror jeg 13 er lykketallet vårt. Og det er perfekt om vi gjør noe med dette nå, sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

Heller ikke ungguttene Runar Espejord og Jostein Gundersen var klar over statistikken.

– 13 år begynner å bli en stund siden. Det er på tide nå. Vi får håpe at vi plukker en trepoenger på søndag, sier Espejord.

– Nå er det virkelig på tide, synes jeg. Vi slo de i en treningskamp i vinter, men det teller jo ikke. Vi må ta dem nå, sier Gundersen.

– Vi må ta revansje

Nå er det riktignok noen sesonger at TIL og Glimt ikke har møttes siden 2003, fordi rivalene har vært en tur nede i 1.-divisjon.

Men «Gutan» trenger uansett bare å tenke tilbake til 16. mai i år for å finne ekstra motivasjon foran søndagens dyst på Aspmyra. Glimt slo «Gutan» 2-1 på Alfheim etter to scoringer av Milan Jevtovic. Thomas Lehne Olsen scoret TILs trøstemål.

– Den sved, så vi må ta revansje på søndag, sier Gundersen.

– Både resultate og prestasjonen var ikke god nok. Vi møtte dem i sommer og vinter også (treningskamper), så dette blir det fjerde møtet i år. Vi kjenner derfor hverandre godt. Det blir en interessant inngang på kampen, det legger jeg ikke skjul på, sier Flovik.

– Ikke altfor glad i Bodø

Glimt-ving Trond Olsen har vist solid form i det siste og scoret to mål i bortekampen mot Sogndal sist.

– Jeg vet samtidig at Hans (Norbye), som har spilt mye back mot Olsen, har hatt veldig godt tak på ham. Glimt har veldig mange gode spillere, synes jeg. Vi er klare over det. Vi får ta litt hensyn til dem, men mest hensyn til oss selv, sier Flovik.

Og foran kampen kommer Jostein Gundersen med en liten verbal bredside mot TILs nordnorske rival.

– Det er spesielt å møte dem, vil jeg si. Jeg er jo ikke altfor glad i den byen der. Klubben er nå så, men byen er jeg ikke så glad i, smiler forsvarsspilleren.

– Hvorfor det?

– Jeg synes det er så mye vind og ikke så altfor trivelig der. Jeg liker Tromsø mye bedre, sier Jostein Gundersen.