ALFHEIM: S tarter Espejord på Aspmyra er det hans første kamp i elleveren i eliteserien siden 16. mai. Også da var kampen mot rivalene fra Nordland. Espejord startet også cupkampen mot Odd 25. mai, men siden har det kun vært noen innhopp. En vond lyske er årsaken.

– Runar er den skarpeste kandidaten, men vi har også prøvd Thomas Lehne Olsen på treningen. Vi får se. Uken brukes på å iverksette de planene vi har og øve på det vi skal for å være best mulig skikket for å ta Glimt, sier TIL-trener Bård Flovik.

LES OGSÅ:

– Alltid klar

Men Espejord holder nok neppe hele kampen.

– 90 minutter? Det blir nok litt tungt med det første, sier Espejord.

– Kanskje 60 minutter?

– Ja, kanskje. Vi får se hvor lenge det varer, om det skulle være tilfelle at jeg starter kampen, sier TIL-spissen.

Tromsøs Sofien Moussa og Stabæks Kamal Issah (t.h) i duell i kampen der førstnevnte skadet seg. Foto: NTB scanpix

– Man er alltid klar for å spille så mye fotball som man klarer. Det hadde vært artig å spille mot Bodø/Glimt på søndag, legger han til.Espejord har slitt med lysken stort sett hele sesongen, men kom inn i kampen mot Stabæk og spilte 40 minutter.

– Det kjennes OK ut foreløpig. Og jeg håper at lysken er like bra i morgen når jeg våkner, sier Espejord til iTromsø etter onsdagens treningsøkt.

Gundersen inn?

Spissen har tidligere vist at han absolutt har noe å bidra med i eliteserien. Men grunnet skaden har det blitt med fire kamper fra start og fem innhopp i serien i år.

– Akkurat nå føler jeg vi har funnet en fin måte å holde det i sjakk på. Vi får fortsette med det, sier 20-åringen.

Han står med to målpoeng (1-1). Mot Stabæk burde det blitt flere, men han var litt «rusten» i avslutningsøyeblikkene. Det har han tenkt til å gjøre noe med.

– Jeg har ennå noen dager på meg til å terpe enda mer avslutninger, sier Runar Espejord.

Kaptein Simen Wangberg er ute med suspensjon mot Glimt, og her ligger Jostein Gundersen best an til å starte. Trolig kommer også Kent Are Antonsen inn på venstreback igjen, noe som betyr at Christian Landu-Landu er tilbake i sin vante midtbanerolle.