ALFHEIM (iTromsø): Sofien Moussa ble kjørt på sykehuset underveis i oppgjøret mellom TIL og Stabæk søndag kveld med en skade i hånda. Resultatet – to brudd – var nedslående nyheter for TIL.

Mandag formiddag uttalte TILs lege at en slik skade tar tid å bli bra av.

– I utgangspunktet tar det seks uker for at et brudd skal gro, men han kan nok spille med en skinne etter hvert. Foreløpig er han ute tre til fire uker, slik det ser ut i dag, sier Jorid Degerstrøm til iTromsø.

LES OGSÅ:

Kan gå raskere

Moussa møtte iTromsø mandag ettermiddag på Alfheim og var selv langt mer optimistisk.

– Jeg har snakket med leger på sykehuset, og de sier til meg at det har med hvordan jeg selv føler meg. Kampen mot Bodø/Glimt ryker nok, men mot Aalesund kan jeg spille, sier Moussa.

Det er fra mandag av 11 dager til den meget viktige kampen mot nedrykksplasserte Aalesund.

– Jeg har snakket med Truls Hallen og Jorid Degerstrøm, og i utgangspunktet ble jeg fortalt at fire uker ute er minimum. Men føler jeg meg bra kan det gå raskere, og to uker vil jeg kunne spille igjen.

Han mener en beskyttelse på den skadede hånda vil være tilstrekkelig for å kunne spille.

– Vi må se. Neste mandag har jeg en ny kontroll, og da vil vi se om jeg er ok, sier Moussa, som er kjent som en tøffing, noe han er nødt til å være dersom han skal spille mot Aalesund med skaden.

– Dette er en del av fotballen, og jeg har skadet hånda – ikke beina. Hadde føttene mine blitt skadet kunne jeg mistet flere måneder, poengterer 28-åringen til iTromsø.

Manuellterapeut Andre Fagerborg kan ikke bekrefte at Aalesund er innen rekkevidde.

– Det er uvisst og altfor tidlig å si. Nye kontrollbilder neste uke vil kunne si det ene eller andre. Mange som har brudd i håndleddet har hatt spesialtilpasset skinne, men det har vært vurdert individuelt hver gang, sier Fagerborg til iTromsø.

– Det handler om hans egen smerte, det andre er at bruddet er grodd og om dommeren godtar at han spiller med gips, sier hovedtrener Bård Flovik som ikke vil fastslå at klubben leter etter ny spiss, «men har sterke kandidater i Runar Espejord, Thomas Lehne Olsen og Christer Johnsgård.»

Selvkritisk

Spisskollega Runar Espejord er nok dem mest aktuelle for å gå inn i Moussas rolle som midtspiss.

– Jeg spilte en omgang mot Stabæk og lysken kjennes ok ut i dag. Jeg håper bare det vedvarer og ikke blir verre i løpet av uka, og at den responderer positivt. Da kan jeg være med å bidra mot Glimt på søndag, sier Espejord til iTromsø mandag ettermiddag.

For han er selvkritisk til sine egne avslutninger søndag kveld. Han hadde en stor mulighet til å avgjøre på stillingen 2–2. – Jeg tok det tungt etter kampen, og var skuffet over avslutningene mine. Jeg burde scoret en to-tre mål, sier Espejord.