TROMSØ-STABÆK 2-2

ALFHEIM: Moussa havnet i søkelyset da han ble skadet og kjørt på sykehuset tidlig i andre omgang i oppgjøret mellom TIL og Stabæk søndag kveld, og var naturlig nok derfor ikke tilgjengelig for en kommentar. Et mulig brudd i hånda var det første rapportene, og det er uvisst om den tunisiske spissen rekker oppgjøret mot Bodø/Glimt til helga.

SAKER ETTER KAMPEN MOT STABÆK:

Det som derimot er klart er at Moussa ikke spiller for TIL i 2017. Spissen kom til klubben fra rumensk eliteserie i vinter på en ettårskontrakt, og sportssjef Svein-Morten Johansen antydet i mai at det kunne bli med det ene året i Tromsø for Moussa.

Sofien Moussa kan være ute lenge etter at han pådro seg mulig bruddskade. Det kan føre til at Bård Flovik må hente en ny spiss. Foto: NTB scanpix

— Moussa drar fra Tromsø fordi klubben ikke har kommet med et tilbud om å beholde han. Derfor drar han nok gratis til vinteren. Jeg trodde klubben ønsket å forlenge med Moussa for å kunne selge han for penger senere, men der tok jeg feil, sier Freddy Ferreira, Moussas agent til iTromsø.Han forteller at TIL fikk en frist til og med 30. juni for å komme med et tilbud. Fra 1. juli kunne Moussa signere med andre klubber fordi det var under seks måneder igjen av avtalen.

— Nå er vi i forhandlinger med klubber om å muligens skrive en ny avtale i september som gjelder etter TIL-perioden. Kanskje TIL vil selge han i sommer for å tjene penger, men det vet jeg ikke. Jeg tror det ligger i at ledelsen ikke ville investere i Moussa, sier Ferreira videre til iTromsø.

- Ikke urimelig

TILs sportslige ledelse fastslår at en forlengelse av Moussa vil være for kostbar. Etter det iTromsø kjenner til skal Moussa per i dag være en av de som er i TILs lønnstopp. En ny avtale på vilkårene som foreligger per i dag ville gjort spissen lønnsledende med godt over en million i året.

— Vi har vært klare på at Moussa er her ett år, og noe annet vil være en overraskelse. Jeg har snakket med agenten, og han er klar over at vi har ikke den økonomiske kraften som de har signalisert må til, sier Johansen som bekrefter at avstanden mellom partene er så langt unna at det ikke var aktuelt med forhandlinger.

— Jeg vil ikke si at de er urimelig i kravet fordi de referer til et annet marked som han kan spille i der de betaler det han vil ha. Men for oss som klubb er det umulig å få til, sier Johansen til iTromsø.

- Blir det mer aktuelt å selge han i sommer når dere vet at han ikke fortsetter i 2017?

— Vi har en holdning at vi ønsker å bruke han hele året. Hvis noe skal endre på det er det at noen må betale så mye at vi kan hente inn en erstatter og at vi får noe igjen for det, sier Johansen vel vitende om at overgangsvinduet stenger midt i august.

Temperatur

TIL-trener Flovik vil ikke bruke Moussa mindre i høst selv om det er klart at han forlater TIL.

— Det vil ikke få noen konsekvenser for han. Moussa er en fin fyr selv om han skaper litt temperatur på trening. Det tror jeg vi på mange måter har godt av, sier Flovik, som peker på en erstatter i egne rekker.

— Runar har et kjempeskarpt innhopp med unntak av avslutningene mot Stabæk. Hadde han vært i litt bedre slag avslutningsmessig kunne han puttet på noen i dag, sa Flovik til iTromsø en drøy halvtime etter kampslutt.