ALFHEIM (iTromsø): TIL fikk Simen Wangberg suspendert etter sitt femte gule kort mot Stabæk. Det kan åpne opp for Jostein Gundersen eller Henrik Gjesdal som er alternativene som per i dag befinner seg i stallen.

Men etter det iTromsø kjenner til jobbes det i TIL-ledelsen nå for å hente inn en ny midtstopper som skal være klar før oppgjøret mot Bodø/Glimt søndag om en uke. En spiller som er tenkt å gå rett inn på laget.

Ifølge Nordlys skal TIL jobbe konkret mot Ulrik Yttergård Jenssen, noe også iTromsø får bekreftet søndag kveld.

Tromsøværingen er klubbløs etter at han sa nei ny kontrakt med Lyon tidligere i sommer. Lyon krever også full utdanningskompensasjon for Yttergård Jenssen, noe de har krav på siden han er under 23 år.

Vil koste dyrt

Det er ingen hemmelighet at TIL lenge ønsket seg Yttergård Jenssen tilbake, og etter det iTromsø kjenner til kan en overgang til Tromsø kan være interessant for 19-åringen dersom det ikke løser seg med en ny utenlandsk klubb. Å fortsette i utlandet skal dog være førsteprioritet for stopperen som spiller fast på det norske U21-landslaget. Kompensasjonens størrelse er noe som taler til en norsk klubbs fordel. Dersom Yttergård Jenssen skal gå en større europeisk liga er kravet tre millioner kroner. En norsk eliteserieklubb vil betale ”bare” to millioner kroner. Kravets størrelse har etter hva iTromsø tidligere har omtalt stoppet en overgang til nederlandske NEC Nijmegen.

— Jeg kan ikke kommentere på enkeltposisjoner og navn. Samtidig skal det sies sannsynligheten er størst for at det ikke skjer noe på overgangsmarkedet i sommer. Så vet man jo aldri. Finner man den rette spilleren som alle i byen vil ha så kan det endre seg. Tom Høgli har vært det før, men er ikke aktuell i sommer, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

- Høye krav

TIL-trener Bård Flovik vil heller ikke si for mye om muligheten for å hente en ny forsvarsspiller.

— I utgangspunktet ser vi hele tiden etter spillere både i forsvarsleddet og midtbaneleddet, sier Flovik til iTromsø.

— Kravene mine er høy for å finne en mann i sommervinduet. De som har hatt råd å hente noen inn har sluppet noen ut. Vi må vurdere om noen kan gå ut slik at vi kan få muskler til å få noen inn, sier Flovik videre.

For TIL med 23 mann i stallen manglet fem spillere før oppgjøret mot Stabæk. Og i oppgjøret ble nevnte Wangberg suspendert, og Sofien Moussa fikk en skade i hånda som sendte han på sykehus.

— Vi har flere som er skadet, og har en liten stall. Så vi må se an situasjonen. Vi har 13 seriekamper igjen å spille, og cupen å ta vare på i tillegg, sier Flovik.