Chelsea-Manchester United 1-0

At et lag ledet av Jose Mourinho skal tape fire av de seks siste kampene er rett og slett utenkelig.

Etter å ha slått Manchester United hjemme i London er det kun tynn teori som kan frata Chelsea klubbens femte seriegull.

Seks serierunder før slutt skiller det 10 poeng mellom ligaleder Chelsea og Arsenal på andreplass.

— Det er alltid godt å vinne mot Manchester United. Nå må vi vinne to eller tre kamper. Vi er nær, men det er ikke over. I England vet du aldri, sa matchvinner Eden Hazard til Sky Sports.

— Vi dominerte kampen, hadde de største sjansene og vi er et lag som blir bedre og bedre. Det ville bli tøft å vinne tittelen og dagens kamp bekreftet det, sa United-kaptein Wayne Rooney til samme kanal.

Mourinho: Trenger åtte poeng

Chelsea-manager Jose Mourinho påpeker at hans lag trenger åtte poeng på de neste seks kampene for å være sikret gullet.

— Kampen ble akkurat slik vi ønsket den. Det eneste vi ikke klarte var å "drepe kampen" med et andre mål. Vi klarte å få deres viktigste spillere til å forsvinne (ut av kampen). Ingen så dem. De var i våres lommer. Fotball handler om talent, men taktikk er også viktig, sa en fornøyd Mourinho.

United-manager Louis van Gaal var en meget fattet mann i nederlagets stund. Nederlenderen mente det var årets beste kamp av hans lag.

— Vi var det dominerende laget på banen, men vi tapte. I fotball handler alt om resultat, fastslo Van Gaal.

United trøkket til

Manchester United har slitt med skader i oppkjøringen til tungvektusduellen og stilte blant annet uten Michael Carrick i den sentrale midtbanerollen.

Den posisjonen tok Wayne Rooney.

Og selv han nær ved å gi United en drømmestart på Stamford Bridge. Avslutningen gikk utenfor, før ballen langs nettingen på baksiden av mål. Både United-supportere og keeper David de Gea jublet for scoring. Noe det ikke var.

Men det var et varsel om at United ville trøkke til.

De gikk til oppgaven med mye mot, de ville ha initiativet, mens Chelsea så ut til å være fornøyde med å holde nullen foran egen supportere.

United var lenge best i et oppgjør som var både solid, tett og intenst, men uten de store målsjansene.

Klassemål av Hazard

Gjestene hadde ballen dobbelt så mye som Mourinhos menn.

Men ballbesittelse er ikke alt og det var Chelsea som tok ledelsen.

Radamel Falcao tapte duellen med John Terry på midtbanen. Cesc Fabregas spilte inn til Oscar, som åpnet United-forsvaret med et frekt hælspark.

Eden Hazard var plutselig helt alene gjennom. Det var Premier Leagues beste spiller mot Premier Leagues beste keeper. Eden Hazard valgte å sette ballen mellom beina på keeper David de Gea.

Chelsea ledet etter Hazards seriemål nummer 13 denne sesongen. Mot spillets gang og det var noe ufortjent.

Men det var en scoring som sendte Chelsea nærmere klubbens femte ligatittel, den tredje under Mourinho. Og det var det eneste den portugisiske manageren brydde seg om denne lørdagskvelden i London vest.

De lå lavt og ventet på at motstanderen skulle gjøre feil. United gjorde det én gang i den første omgangen og det endte med mål.

Hadde mange sjanser

Og det samme skjedde nesten 10 minutter ut i den andre omgangen da Ander Herrera slo en grusom pasning og lot Chelsea kontre. Didier Drogba slo ballen over keeper De Gea og til Hazard. Men denne gangen gikk avslutningen fra belgieren i stolpen.

Manchester United fikk sine sjanser.

Paddy McNair hadde et godt skuddforsøk.

Juan Mata hadde en avslutning som gikk over. Og Falcaos endte i stolpen.

Det forsøkte, men det ville seg ikke, og nå har Chelsea 10 poeng. London-klubben skal ha en svært svak serieavslutning for å rote bort seriegullet.