STOKE-SOUTHAMPTON 2-1

Southampton misbrukte muligheten til å melde seg på i kampen om mesterligaplassene i årets Premier League med 1-2-tapet for Stoke lørdag.

Nederlaget betyr at mannskapet til Ronald Koeman fortsatt er fem poeng bak Manchester City i kampen om den viktige fjerdeplassen. Med seier hadde avstanden vært redusert til to.

City tar imot West Ham på hjemmebane søndag og kan skaffe seg en enda mer behagelig luke da.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Traff tverrliggeren

Den første scoringen i Stoke lørdag kom etter halvspilt første omgang. Da raget Southampton-forsvarer José Fonte høyest i feltet på et hjørnespark og stusset ballen videre til Morgan Schneiderlin på bakerste stolpe. Franskmannen sendte enkelt bortelaget i føringen.

To minutter ut i annen omgang utlignet tidligere Molde-spiss Mame Biram Diouf for hjemmelaget etter at Steven N'Zonzi hadde truffet tverrliggeren rett i forkant. Og åtte minutter før full tid avgjorde Charlie Adam kampen for Stoke.

Med tre poeng er laget til Mark Hughes nummer ni på tabellen fem serierunder før slutt.

Burnley-trøbbel

Burnley kjemper en innbitt kamp for å unngå nedrykk fra Premier League, men hadde ikke scoret mål på mer enn fire timer med fotball foran møtet med Everton lørdag. Der ble det mer trøbbel.

Hjemmelaget fikk straffe allerede etter ti minutter da Aaron Lennon ble felt i stor fart på vei mot mål. TV-bildene viste at forseelsen skjedde utenfor 16-meteren, og Burnley-keeper Tom Heaton svarte like godt på dommermissen ved å redde forsøket fra Ross Barkley.

Etter en halvtime måtte likevel Heaton kapitulere. Kevin Mirallas fikk sjansen alene foran mål og gjorde enkelt 1-0. Motbakken ble enda brattere for Burnley da Ashley Barnes pådro seg rødt kort rett før pause.

0-1-tapet betyr at Burnley er tabelljumbo i Premier League. Bunnkollega Leicester slo Swansea 2-0 lørdag etter scoringer av Leonardo Ulloa og Andy King.

Palace-smell

Alan Pardews Crystal Palace-mannskap har vært i meget god form den siste tiden, men lørdag ble det bråstopp hjemme mot West Bromwich. Gjestene sjokkåpnet med scoring allerede etter to minutters spill signert James Morrison, og etter pause la Craig Gardner på til 2-0. Brede Hangeland var igjen ubenyttet reserve for Crystal Palace. (©NTB)