— Dessverre er de opptatt med forberedelser til showet sitt, men vi ønsker dem lykke til, sier manager for Ylvis-brødrene, Jørgen Thue.

Utfordringen til Ylvis-duoen og statsminister Erna Solberg har vært en del av planen med å sette publikumsrekord i siste seriekamp mot Røa 1. november.

Mens ordfører Trude Drevland tok utfordringen på strak arm og sporenstreks avlyste barnevakt-oppdraget for sine barnebarn, må statsministeren melde pass.

— Det har vært utrolig morsomt å følge forsøket på å sette publikumsrekord. Jeg ønsker lykke til med kampen, sier Erna Solberg, som faktisk bodde sine to første år i Arna.

— Fortjener flere tilskuere

Flere av Toppserielagene har gjort noen kreative forsøk på å trekke flere tilskuere på kamp. Lillestrøm slo nylig den gamle publikumsrekorden med over 1580 tilskuere, med kulturminister Thorhild Widvey på tribunen.

Arna Bjørnar står med 2231 tilskuere så langt i sesongen, noe som gir ett snitt på 223 per kamp.

— Kvinnefotballen fortjener flere tilskuere. Jeg håper de når målet, sier statsminister Erna Solberg.

Gratis billetter til alle

Publikumsrekorden på Arna Idrettspark er 842 tilskuere. Stadion har plass til 2500. Klubben har fått hovedsponsor Sparebanken Vest til å spandere billetter til alle som ønsker å se toppoppgjøret.

— Supporterklubben ”Bjørnane” mobiliserer for fullt og planlegger en supporterstøtte som aldri har vært vist på Arna Idrettspark tidligere, skriver klubben på side hjemmesider.

Men viktigere enn å sette publikumsrekord, er det å vinne bronsemedaljen for Arna-Bjørnar. Kolbotn og Morten Kalvenes sine spillere står med like mange poeng.

Arna-Bjørnar har bedre målforskjell, og sikrer bronsen med samme eller større poengfangst.