De er unge gutter i sin beste alder. Og de elsker kvinnefotball. Nærmere bestemt Arna-Bjørnar.

— Det startet med at jeg ble med Tormod Kårstad på kamp 18. mai i år, forteller David Kvamme Høvik (18). Kårstad skulle se på sin kusine Ingrid Ryland.

— Avaldsnes var motstander. Noen bortesupportere laget mer liv enn hjemmelaget. Vi har spilt fotball og kan noen supportersanger fra før. Så vi begynte å lage sanger mens vi stod der og ropte ut!

Fått med hele kompisgjengen

Siden har det ballet på seg. Bjørnane har på kort tid rukket å imponere både landslagssjef Even Pellerud og Brann-spiller Marcus Pedersen.

Pedersen har uttalt at de lager stemning «bedre enn på Stadion», mens Pellerud knipset bilder av Bjørnane da de tapte mot Lillestrøm.

— Vi har fått med hele kompisgjengen, forteller Kvamme Høvik.

Hvor mange er dere nå?

— Det varierer veldig hvor mange som kommer på kamp. Rundt 50 stykker er positive og det kommer alltid fem, seks nye. Enkelte fortsetter, mens andre har ikke helt samme interesse.

Et helt annet show

Når Røa kommer på besøk i siste seriekamp, lover Bjørnane et helt annet show enn de har vartet opp med tidligere.

Klubben skal forsøke å knuse LSK Kvinners ferske publikumsrekord med 1582 tilskuere, og utfordrer kjendiser til å møte opp

Vi skal sprenge våre egne grenser og utvide repertoaret av sanger,sier David Kvamme Høvik.

Hvordan skal dere få med folk?

— Vi kommer til å kjøre på Facebook og utfordre kjendiser på Twitter.

Ingen av supporterne bor i Arna. De er spredt rundt på Sotra, Nesttun og Bergen sentrum.— Nå har vi rundt 50 supportersanger. Vi bruker ganske mye tid på dette.

- Hvorfor?

— Det er et veldig godt spørsmål. Vi lar oss rive med. Det er det gøyeste vi gjør. Vi går hele uken og gleder oss til kamp.

Skyldes interessen det motsatte kjønn?

— Vi distanserer oss til spillerne og er veldig seriøse. Men på bortekamper sitter vi på i bussen om det er plass.

Ikke hverdagskost

— Arna-Bjørnar er den eneste klubben som har en supporterklubb med en gjeng unge gutter, forteller leder av Serieforeningen for kvinnefotball, Tone Angeltveit.

Stabæk, LSK og VIF har supportere som kommer, men det er gjerne supportere som tilhører herrelagene, forteller Angeltveit.

Hun mener Bjørnane kan bidra til å øke interessen rundt kvinnefotball.

— De lager liv, ogdét er ikke hverdagskost i kvinnefotballen. Folk synes det er kjekt og kommer kanskje igjen.