Etter årets to første runder i Tippeligaen har det kommet massiv kritikk mot Norges Fotballforbund for den tidlige seriestarten. Å starte serien samme helg som VM i skiskyting avsluttes i Holmenkollen har selvsagt ført til at Tippeligaens få gressbaner har blitt skadelidende. I noen tilfeller har banene vært over gjennomsnittet løse. Dette har, ikke overraskende, utløst et skred av kritikk fra det anglofile Fotball-Norge.

Geir Vårdal, Brann-supporter.

En av løsningene hos mange såkalte eksperter i media har vært å se til Sverige. Der starter de serien en måned etter oss. Dermed vil banene selvsagt være bedre hos Söta bror i de to første rundene enn her i Norge. Men hva ville en senere start betydd i praksis? LES OGSÅ:

Barnefamiliene rammes

Det ville betydd enda flere midtukekamper. Før EM-pausen i juni har NFF satt opp to runder som går i midtuken. I de rundene vil det sannsynligvis bli mindre folk på tribunene. Det er spesielt en gruppe som hadde blitt sterkt rammet av midtukekampene. Det er barnefamiliene.

I en hverdag er mange familier allerede i den berømte tidsklemmen. I tillegg til jobb og skole er hektisk aktivitet i et hjem også på ettermiddag— og kveldstid. La meg ta et lite sveip; kjøre til og fra trening/kamper, foreldremøter, dugnad, loddsalg, FAU, skoleteater/konsert, lekseoppfølging etc, Dere skjønner tegningen. Når en eller flere runder i Tippeligaen kommer oppå alt dette, er det naturligvis en lett sak å se hva som blir ofret først. Det er selvsagt Tippeligaen!

Ikke perfekt, men bra nok

De samme utfordringene er det for eventuelle tilreisende bortesupportere. Færre bortesupportere betyr også dårligere stemning på tribunen. I tillegg ville garantert klubbene klaget på belastningen å spille to kamper pr. uke! Samtidig har mange klubber signalisert at de vil helst ha kampene sine spilt i helgen og ikke spredt utover forskjellige ukedager.

I en tid der Norge både som klubb- og landslagsnasjon er nede i en bølgedal, er det viktigere enn noen gang å få gode besøkstall i Tippeligaen. Men allerede etter 1. runde kom kritikken om lave tilskuertall. Riktignok glemte dessverre media at publikumslagene Brann og Rosenborg hadde bortekamp. Poenget er at midtukekamper i praksis vil føre til færre tilskuere og dårligere stemning. Da kommer Tippeligaen til å bli enda mer rakket ned på av anglofile nordmenn.

Så for en gangs skyld vil jeg gi Norges Fotballforbund ros. Tidlig seriestart var kanskje ikke en perfekt løsning, men en «as good as it gets» løsning. At terminlisten opptar i alle fall en trener mer enn det begredelige spillet lagens hans serverte i runde 2, mot en antat dumpekandidat, bør bekymre ledelsen i denne klubben.