Kommende søndag åpner Brann Stadion-sesongen mot Odd. Onsdag morgen er antallet solgte billetter i ferd med å runde 7.500. Les også: Streng straff for slaget mot Demidov

— Med den farten på salget som vi har nå, havner vi et sted mellom 11.000 og 12.000 solgte billetter til slutt, sier Dag Frode Algerøy, salgssjef i Brann.

Derfor er de fornøyde

Klubben har budsjettert med 11.500 tilskuere på sine hjemmekamper. De mest attraktive, som 16. mai-kampen, trekker langt flere.

— Derfor synes vi dette er bra. Tatt i betraktning at det er palmehelg, er vi godt fornøyde. Tidligere har 2. påskedag vist seg å være en bedre publikumsdag enn palmesøndag, men tidspunktet – søndag klokken 18 – er gunstig. Derfor har vi tro på et ok salg også på kampdag, sier Algerøy.

Supportersjef Roger Lillebøe-Hansen sier han ikke blir fornøyd før Stadion er fullsatt.

— Alt annet er en utfordring til forbedring. Men ut fra tidligere erfaringer, virker dette å være et realistisk salgsnivå, sier Hansen.

- Hva gjør supportermiljøet for å flere på kamp søndag?

— Vi prøver å følge opp på sosiale medier, og kjører oppfordringskampanjer der. Det er det mest konkrete vi gjør, sier Hansen.

Salgssjefen i Brann sier billettene begynte å fly unna i større fart da Brann hentet opp 0–2 til 2–2 mot Strømsgodset i serieåpningen.

— Fra dommeren blåste av var det veldig god fart. Jeg må sende en stor takk til målscorerne Huseklepp og Orlov. De skjøt fart i salget, sier Algerøy.

Slik går partoutkortsalget

Selv om sesongen er i gang, fortsetter Brann også å selge partoutkort.

— Til Odd-kampen regner sier prognosen at vi vil ha rundet 6000 solgte partoutkortsalg. Når serien starter så tidlig som nå, er det vanlig at vi selger en del også etter at den har begynt, sier Algerøy.

Brann skal internt ha hatt et mål om 6000 solgte partoutkort, men håper nå å klare 7000 før 16. mai.

I 1. divisjon i fjor valgte 5237 supportere å forplikte seg til en hel sesong på tribunen. I nedrykksåret 2014 solgte Brann 6700 partoutkort.

— Da hadde vi et helt forferdelig salg til vi ansatte Rikard Norling, sier Algerøy.

Svake tall landet rundt

I eliteserien for øvrig har publikumsåret startet dårlig. VGer blant mediene som har fokusert på de svake tilskuertallene i åpningsrunden.

Snittallet i førsteserierunde var 5919. I fjor var dette tallet 7775. — At det er ganske dårlig besøk i denne åpningsrunden kommer ikke veldig overraskende, på grunn av den tidligere starten på sesongen, sier Leif Øverland i Norsk Toppfotball til VG.