Det er Det internasjonale sjakkforbundet selv som, i en pressemelding, melder at Kirsan Ilyumzhinov trekker seg som president i forbundet.

Ilyumzhinov er blitt ilagt sanksjoner av Det amerikanske finansdepartementet, som følge av at han skal ha bistått og handlet på vegne av syriske myndigheter, og hjulpet syriske myndigheter i å unngå sanksjoner.

Restriktive tiltak

Blant annet skal presidenten i sjakkforbundet ha kjøpt olje fra områder kontrollert av ISIL.

Sjakkforbundet melder at Ilyumzhinov har tatt initativ til å bistå det amerikanske departementet i etterforskningen, hvor han søker mer informasjon, og håper på å reversere restriktive tiltak som er satt av amerikanske myndigheter.

Presidenten trekker seg fra alle juridiske, økonomiske og forretningsdriftige gjøremål for å kunne konsentere seg om å fikse situasjonen med de amerikanske myndighetene.

— Ingen økonomiske forbindelser

— Det er ingen forbindelser. Jeg var i Syria for to år siden, på et offisielt oppdrag. Vi holdt en barneturnering der, og og jeg møtte landets ledere. Det er ingen økonomiske forbindelser der, har Ilyumzihnov uttalt ifølge britiske The Telegraph.

Georgios Makropoulos blir midlertidig president i Det internasjonale sjakkforbundet, så lenge Ilymzhinovs sak med Det amerikanske finansdepartementet pågår.