STAVANGER: Bergens Tidende skrev i går at Brann og Monaco var så godt som enige om en overgangssum på Seyi Olofinjana. Senere på dagen bekreftet Brann dette på sin egen hjemmeside.

— Vi har gitt Monaco tillatelse til å diskutere personlige betingelser. Men det gjenstår jo ennå noe før han er Monaco-spiller. Blant annet skal han gjennom legetesten, påpeker sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

Per-Ove drar til Monaco Alt tyder på at en overgang skjer i løpet av de neste dagene.

BT vet at nigerianeren satte seg på flyet til Fyrstedømmet mandag kveld. Monaco vet hvor mye han vil forlange i lønn. Det eneste som ser ut til å kunne velte en overgang, er om de skulle finne noe galt i den medisinske testen.

Per-Ove Ludvigsen innrømmer at en avtale er svært nær.

— Blir Olofinjana enig med Monaco, vil jeg bli overrasket om det ikke blir noen overgang, sier Ludvigsen.

Branns sportslige leder setter seg trolig på flyet til Monaco en av de nærmeste dagene.

— Det har vi ikke helt bestemt oss for ennå, men mye tyder på det. Jeg regner ikke med at Monaco kommer hit, og en eventuell avtale må jo underskrives, poengterer Ludvigsen.

Et siste farvel? Spikres avtalen, har Olofinjana spilt sin siste kamp for Brann. Til tross for at overgangsvinduet åpner 1. juli, vil ikke Brann bruke ham i søndagens hjemmekamp mot Lillestrøm.

— Nei. Vi kunne vel stått på vårt og beholdt ham til den kampen, men vi ønsker at han skal få ro. Dessuten har han sikkert lyst til å dra hjem på ferie før han starter i Monaco, sier Ludvigsen.

Brann håper imidlertid at Branns publikum skal få ta farvel med den nigerianske landslagsspilleren.

— Det hadde vært gøy om vi kunne få til en markering på for eksempel Lillestrøm-kampen, men det har vi ikke diskutert ennå, sier Ludvigsen.

Nyheten om at midtbanejuvelen er på vei til det store utland, kom ikke som noe sjokk i Brann-leiren.

— Vi må bare gratulere Olofinjana. Dette har vi lenge visst kom til å skje, sier trener Mons Ivar Mjelde.

— Vi kommer selvsagt til å savne ham, men jeg synes det er fantastisk at Brann får så mye penger for en spiller i dette markedet, poengterer Cato Guntveit.

Hassan på is Etter hva BT erfarer vil Brann få opp mot 20 millioner i frisk kapital når avtalen går i boks. Da starter også jakten på en erstatter.

— Det er ikke et «must» at vi henter en erstatter, men vi har jo lyst på en, sier Ludvigsen.

Det blir sannsynligvis ikke Hassan El Fakiri. I alle fall ikke i denne omgang.

BT skrev i går at en avtale mellom Brann og Monaco kunne innebære at Hassan El Fakiri returnerte til Brann.

— Det var en separat sak, men det stemmer at vi har luftet dette med Monaco. Men vi har ikke snakket med Hassan om det, sier Per-Ove Ludvigsen.

Men etter at El Fakiri i går sa til VG Nett at han ikke kunne tenke seg å reise til Brann nå, har Brann lagt saken på is.

— Foreløpig har vi gjort det, sier Ludvigsen.

— Vil dere ta kontakt med Hassan?

— Nei, vi ser ikke noen vits i det nå, sier Ludvigsen.