Økonomisk vil Brann sannsynligvis gjøre en kjempegod handel med salget av Seyi Olofinjana. Men penger i kassen hjelper lite så lenge Bergen ikke har et godt fotballag.

Derfor er min klare oppfordring: Bruk pengene på Olofoinjana-salget til å hente inn en klassespiller på midtbanen. En playmaker med motor og målteft. Det må Brann koste på seg skal de henge med i tetkampen.

Hassan El Fakiri er den rette mann for Brann, men skulle ikke den tidligere Stadion-yndlingen være klar for en retur til Bergen nå, bør det være en spiller av minst hans kaliber Brann henter.

Det er selvfølgelig trist at laget mister en spiller av Olofinjanas klasse, men årets sesong har vist at nigerianeren har hatt tankene andre steder enn i Bergen. Seyi har ikke vist samme klasse som i fjor, og det har vært tydelig å se at han har ønsket seg bort fra Brann.

Det har Brann også visst i minst et halvt år, og derfor bør klubbledelsen ha finkjemmet markedet og ha alternativene klare. For Seyi har ikke prestert i år. Det viser poengsnittet på BT-børsen der han kun har 4,57 å vise til. På den bakgrunn er Brann en børsvinner hvis de får opp mot 20 millioner kroner for Olofoinjana.

Cato Guntveit overtok for Seyi på Brann-midtbanen i går — uten å klare å fylle tomrommet. Cato Guntveits fighteregenskaper var ikke nok til å ta tak i en kamp som Brann burde vunnet.

For Viking fremsto som et høyst ordinært mannskap. I 1. omgang direkte svake. I 2. omgang to klasser bedre. Men så lenge Brann slurvet defensivt og manglet offensiv løpskapasitet, kunne Viking innkassere en historisk seier på Viking Stadion.

Jan Tore Ophaug ga bort 1-0, Ivar Rønningen var svak på 2-1-målet, og da Erik Nevland og Peter Kopteff økte ledelsen ytterligere, var Brann-forsvaret tilskuere.

Etter fire strake seirer, gikk Brann på nok et bortetap og står i fare for å miste kontakten med tetlagene om de ikke skjerper seg i fortsettelsen. Hjemmekamper mot Lillestrøm og Rosenborg før ferien vil avgjøre om Brann har potensial til å henge med i toppen.

Klarer de ikke det , er det synd, for det er 11 år siden noen norske klubber har en så god anledning som nå til å sette en stopper for Rosenborg-hegemoniet. Skal Brann klare det, bør de hente en midtbanesjef så snart som mulig. I går hang ikke midtbanen med. Raymond Kvisvik ble smittet av bortesyndromet nok en gang, og fikk overraskende lang spilletid. På andre flanken skapte Kristian Ystaas lite.

Etter pause hang ikke Brann med, og det var kun da Robbie Winters selv satte fart at Brann skapte noe. Å bruke noen av midlene fra Olofinjana-salget på å fornye kontrakten til Robbie Winters, kan også være et smart trekk.

Per i dag står skotten frem som Branns eneste klasseangriper.

Det som skjedde etter pause på Viking Stadion var slette saker sett med Brann-øyne. Det mest positive var at Viking-innbytter Tom Sanne viste litt av sitt potensial. Gjennombruddshissigheten den kommende Brann-spilleren sto for, var sårt savnet hos de røde.