KONTIOLAHTI (adressa.no): — Det kan hende Emil er mindre motivert enn for fem år siden. Men etter denne første helga i VM… Jeg ser en Emil som er svært revansjesugen. Det lyser av øynene hans, og det er et veldig godt tegn, sier Tarjei Bø til adressa.no.

I dagens utgave av Adresseavisen forteller Hegle Svendsen om motivasjonen som ikke er den samme som for fem år siden. (NB! krever innlogging)

Og at samboerskapet til Samantha Skogrand er blant årsakene til at han ikke lenger vet hvor lenge han vil satse på skiskytingen.

— Ja, Emil er jo en hjemmekjær person, gliser Bø.

Romkompisen forstår at en som har 20 mesterskapsgull vurderer framtiden sin. Men han kjenner Hegle Svendsen godt nok til at han ikke er typen som gir «f» etter en 36. og en 19. plass i et VM.

— Nei, han skrur på i stedet, og er i bra modus nå. Emil virker veldig bestemt og er på hugget. Dessuten er han en type som har slått tilbake etter skuffelser tidligere, sier Bø.

Bø romkonge så langt

De to har vært romkamerater i en årrekke, og kjenner hverandre etter hvert «som et gammelt ektepar». I VM så langt har Bø vært kongen på rommet, med sine tre bronsemedaljer. Men nå er han overbevist om at Hegle Svendsen slår tilbake.

— Emil er veldig flink til å ta ut sitt beste når han har kniven på strupen. Så seint som i Sotsji i fjor viste han det. Da hadde mesterskapet gått litt på tverke – blant annet på grunn av dårlige ski. Så hadde han kun én sjanse igjen – på fellesstarten – og vant. Det er ikke tilfeldig.

- Håper på medalje

Selv medgir Hegle Svendsen han er svært revansjesugen etter et svakt VM så langt.

— Jeg håper på medalje, men det er mye jobb som må gjøres før det kan skje. 20-kilometeren er strevsom for hodet. Det blir en kamp, sier han til adressa.no.

Han er imidlertid ikke like trygg på seg selv som Tarjei Bø er på hans vegne.

— Flere enn meg har fått en dårlig start på VM. Løpere som Martin Fourcade (Frankrike), Jakov Fak (Tsjekkia) og Simon Schempp (Tyskland) har helt sikkert lyst til å gjøre det bra, de også, sier Hegle Svendsen.

Kveldens normaldistanse i Kontiolahti starter klokken 17.15 norsk tid. Du følger den direkte her!