20-kilometeren er ikke hans sterkeste øvelse, men han har tro på en norsk medalje. Det har han også på de to øvelsene som følger: Stafett og fellesstart.

— Jeg tviler på at damene tar noen. Tiril (Eckhoff) kan selvfølgelig klare det, men de har ikke sett så sterke ut. For vår del har Emil (Hegle Svendsen) sett veldig skjerpet ut, og han kan nok skyte seg til en medalje på normalen.

— Vi skal være godt fornøyd om vi tar to medaljer på de siste to individuelle øvelsene. I tillegg tipper jeg at vi tar gull på stafetten. To til tre medaljer totalt er mitt tips, vurderer Thingnes Bø overfor NTB.

Suksess

Selv ble han verdensmester på sprinten og har hatt et vellykket mesterskap uavhengig av hvordan det går den siste uken. Men så hadde det jo vært artig med en debutseier på normaldistansen.

— Det er jo en skytedistanse, og jeg er en bedre langrennsløper enn skytter. Jeg vinner sprinter fordi langrenn er en større del av den konkurransen. Men jeg har absolutt lyst til å vinne min første normal. Jeg har to sjanser igjen, og dem må jeg bare prøve å gripe, sier stryningen.

Rask

Han har fått slappet av skikkelig etter helgens begivenheter med to løp og medaljeutdeling. Formen har han ingenting å utsette på.

— Det føles veldig bra. Jeg tror nok jeg får en av de sterkeste langrennstidene, så det kommer kun an på skytingen torsdag. Jeg tipper at jeg må skyte 19 eller 20 treff for å ta medalje, og det går jeg for, varsler Thingnes Bø.

I tillegg til ham går Svendsen, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen torsdagens løp. På en god dag er samtlige fire medaljekandidater. (©NTB)